Actueel

Aanslagen in Parijs, november 2015

Geschreven door Ronald Jan

Exponent overgangsfase Vissen- naar Watermantijdperk

De energie van Waterman, en daarmee de inspanningen van alle goddelijke en kosmische krachten, zijn een enorme steun in de rug van de mensheid. Toch zouden we deze energieën als neutraal kunnen zien, het is positief noch negatief: het stimuleert wat aanwezig is. Want (te)veel van deze energie voor een agressieveling maakt deze persoon nog agressiever (gevoeliger).

Als mensen in hun persoonlijkheid (en dogma’s) blijven volharden, dan leidt dat tot vergroting van dit ego en daarmee in het volharden in vernietigend gedrag, maar dus ook volharden in bijvoorbeeld zelfgenoegzaamheid, narcisme, genotzucht en consumptiedrang. De Watermanenergie an sich zal geen juiste verhoudingen en vrede brengen, hij maakt eerder openbaar wat verborgen is. De mens zelf blijft verantwoordelijk en wordt gedwongen te kiezen.

Dat is precies wat we nu in de maatschappij zien: we worden gedwongen keuzes te maken. Met de terroristische aanslagen in Parijs is voor verreweg de meesten mensen overduidelijk: dit is een vreselijke en liefdeloze weg, die niets met onze toekomst te maken heeft. Gelukkig voegen vele aangeraakte mensen hoofd en hart samen – of in de trant van Waterman: ‘het water des levens stroomt uit ons hart naar het heilige vuur in het denken’.

Het gaat echt goed komen.

eiffeltoren-2-spreuk

 

Over de auteur

Ronald Jan

Ronald Jan Heijn is van jongs af aan bezig geweest met een ruimere manier van denken. Zijn leven ging door de moerasgebieden van de grote thema’s van deze maatschappij. Zijn hindernissen, dalen en tegenstrevers waren daarbij zijn beste leermeesters. Door zijn ervaringen in de samenleving aan de ene kant en als ‘student van de ruimere werkelijkheid’ aan de andere kant probeerde hij altijd bruggen te slaan. Ook de door hem gevolgde studies (jaren tachtig) van bedrijfskunde en later culturele antropologie hadden die onderliggende wens. Tevens deed hij vele spirituele cursussen en werkte hij bij een organisatie-adviesbureau gespecialiseerd in cultuurveranderingen. Ronald Jan komt uit de nationaal bekende kruideniersfamilie van Albert Heijn en hij was ooit tophockeyer in het Nederlands Elftal. In 1987 werd zijn vader ontvoerd en vermoord, de dader door hem vergeven. Om bij te dragen aan een betere wereld startte hij begin jaren negentig het holistische centrum Oibibio in Amsterdam. Na 8 jaar – Oibibio ging aan zijn eigen succes ten onder - en vele tegenslagen verder kwam hij in 2001 Harry Beckers tegen. Samen begonnen ze met lezingen - en maakten later twee documentaires - over een ruimere manier van denken. Zonder het te weten, werd Ronald Jan in die periode opgeleid tot een boodschapper van de Nieuwe Tijd. Bovenal mocht hij getuige zijn van het zware voorbereidingspad van de Wereldvernieuwer HB en uiteindelijk meewerken aan zijn naar voren treden.

Reageren