Blogs

Alle voorwaarden aanwezig!

Dinsdag 23 april 2019, verslag HB

De laatste loodjes

… daar is geen sprake meer van, want er zijn geen loodjes meer ❌

HB: Met Pasen zijn een aantal symbolische stapjes geweest, zoals 1e Paasdag toen Bo hier op de fiets naartoe kwam met RS (Ryder Su) voorop in het kinderstoeltje. Het viel mij meteen op dat de ogen van RS heel diep in het hoofd lagen. Ze waren amandelvormig en donker, buitenaards dus. Hilda en Bo zagen het niet zoals ik maar voor mij was het onmiskenbaar BA (buitenaards). Na even trok het weer weg.

Toen ze weer naar huis gingen keek ik nog even naar de fiets van Bo welke vroeg om een reparatie. Er moest na de reparatie nog iets worden afgesneden waarbij ik m’n zakmes gebruikte. Op de een of andere manier gebeurde er iets waardoor ik het halve topje van de pink eraf sneed. Het bloed gutste/stroomde er letterlijk en rijkelijk uit en het duurde even voordat ik het had kunnen stelpen. Toen ik RS aankeek, die zat al in het fietsstoeltje, zag ik weer de BA-ogen. Na even fietste Bo en RS weer naar huis en ik had de pink zo verbonden dat alles zo goed mogelijk weer aan elkaar zat. Heb er verder geen enkele last meer van gehad en toen ik vanochtend keek was het al zo goed als genezen.

De afgelopen dagen was Hilda gaan schilderen en gisteren was het klaar. Het is een kopie van een schilderij dat bij Marjo hangt en wat, in tegenstelling tot andere die we telkens meekregen, daar moest blijven hangen. Wel hing het telkens op een andere plek bij Marjo. Als je goed kijkt en let op de details spreekt het voor zich! (zie bijlage)

Het is dus klaar! Een jaar kent 4 seizoenen, en van Maan tot Maan zijn er ook 4 maanfasen. Elk seizoen en elke fase bevat bepaalde poortjes en poorten waar we in die specifieke periode doorheen kunnen mits we er klaar voor zijn. Er staat geen tijd voor, als we klaar zijn we klaar. Soms kan het zijn dat we één klein dingetje nog missen waardoor het poortje of de poort nog gesloten blijft. We hebben dan het hele jaar, of een bepaalde cyclus, om dat ontbrekende ‘iets’ tot stand te brengen waarna we bij de volgende gelegenheid mogelijk wel verder kunnen.

Op deze manier ontwikkelen we stap voor stap en groeit ons bewustzijn. Steeds weer: ‘voelen, weten, (in)zien, toepassen en loslaten’. Als gezegd staat er geen tijd voor. Het patroon herhaalt zich totdat we door het poortje of de poort kunnen. Als alle voorwaarden er zijn, dan kan het gebeuren.

In mijn geval zijn alle voorwaarden aanwezig en gaat ‘het huwelijk’ aanstonds plaatsvinden.

HB