Persbericht

12  juli 2011

 

 

 

Nieuw initiatief online over schizofrenie, psychose en stemmen horen

Oproep voor petitie aan Minister

Het probleem van psychische nood is een steeds groter oplaaiende brand, die niet meer te blussen lijkt, omdat een (reguliere) oplossing niet voorhanden is. De psychiatrie tast in het duister en het kost miljarden. Psychose, schizofrenie, stemmen horen … het menselijk leed is onbeschrijfelijk.

‘Wereld op Drift’ wil samen met patiënten en betrokkenen – naar het voorbeeld van de ‘Arabische Lente’ – een Hollandse Herfst ontketenen, met als doel een petitie aan de Minister van Volksgezondheid aan te bieden. Belangrijkste eis: start een onderzoek naar het nieuwe en ruimere verklaringsmodel.

Want volgens ‘Wereld op Drift’ is deze onmenselijke situatie te keren, aangezien een succesvolle en reeds beproefde aanpak voorhanden is, die vele patiënten een meer menswaardig bestaan kan geven. Het negeren van deze nieuwe aanpak is niet langer meer te verantwoorden.

‘Wereld op Drift’ is een initiatief van Ronald Jan Heijn, die het opmerkelijke verklaringsmodel van voormalig therapeut Harry Beckers voor het voetlicht wil brengen. Beckers heeft acht jaar lang zeer succesvol het verklaringsmodel toegepast bij patiënten die leden aan psychose, schizofrenie of stemmen horen.

Voor meer informatie: www.helloaquarius.org

 

Reageren