Actueel

De groeiende invloed van het volk

Geschreven door Ronald Jan

18 juli 2013

Er was eens een antropoloog die beroemd was geworden om een bepaalde afstammingstheorie. Heel zijn werkzame leven had hij daaraan gewijd. Op een bepaald moment werden er 3 botten gevonden, waardoor zijn hele theorie onderuit werd gehaald. Iedereen kon dat zien en toegeven, behalve – natuurlijk – deze antropoloog.

Vaak zijn de belangen zo groot, dat alles in het werk wordt gezet om de status quo te handhaven.

Kijk naar de weerstand en tegenwerking van de fossiele brandstof-industrie tegen de nieuwe duurzame energie. Iedereen ziet het belang van duurzame energie, behalve de oude wereld die er belang bij heeft. Kijk naar de tegenwerking van de suikerindustrie tegen gezonde alternatieven, als ook tegen een nieuwe etikettering (tegen-campagne van 1 miljard euro!). Het witte suiker is vergif: als het nu zou zijn uitgevonden, zou het waarschijnlijk op de lijst van verboden middelen komen (Elsevier). En iedereen ziet het grote belang van duidelijke etiketten, maar toch komt het er niet.

Zodra een miljarden industrie in het geding is en duizenden mensen er een baan hebben gevonden, wordt dit ‘industriële complex’ een zevenkoppig monster dat bijna niet te verslaan is.

Kijk naar de lobby van de medische industrie die erin in geslaagd om de Codex Alimentarius van de grond te krijgen: het verbod op homeopathische en andere alternatieve middelen. Maar in Nederland is van elke 2 artsenbezoeken er 1 naar een alternatieve arts. De bevolking heeft ‘met hun voeten’ allang hun wensen laten weten. Of kijk ook naar de wapenindustrie. De wereldbevolking wil vrede op aarde. De realiteit is dat de wapenindustrie op volle toeren draait.

De ruimere werkelijkheid geeft de antwoorden, en die is even eenvoudig als nieuw – en tegelijkertijd zo oud als de mensheid. Zo heeft de terrorist bestaansrecht vanwege de onrechtvaardigheid in de wereld. Gelukkige mensen gaan niet vechten voor hun leven. De terrorist bestaat door het Rijke Westen. Haal de onrechtvaardigheid uit de wereld en er zal vrede komen.

De ruimere werkelijkheid leert dat alles energie is. Dus waarom de aarde vervuilen met het zeer omslachtige fossiele brandstofproces? Olie is gestolde zonne-energie. Waarom dan niet meteen de energie van de zon halen? De zon is overal en schoon. Al het leven op aarde bestaat door de zon. Daarnaast is het hele zonnestelsel naar mijn mening elektromagnetisch, zelfs – of juist – ons bewustzijn. De elektromagnetica staat nog maar in de kinderschoenen. Als de mensheid zijn oorlogszucht heeft kunnen bedwingen, zal nieuwe kennis hierover tevoorschijn komen.

De ruimere werkelijkheid laat zien dat de mens veel meer is dan zijn lichaam. De mens is bewustzijn. De mens heeft een ziel, een mentaal, etherisch én fysiek lichaam. Dit laatste lichaam neemt, naar mijn inschatting, nog niet 30% van ‘het systeem mens’ in beslag (afhankelijk van je bewustzijnsniveau). Toch is de lichaamsindustrie heilig. Niet verwonderlijk dat men niet altijd een oplossing vindt, als men 70% ontkent. Waar ook nog eens voor de meeste ziektegevallen het gebied van de oorzaken ligt. Zie hier de schade die de Codex Alimentarius aanricht. Als ook de terreur van de vaccinaties.

En toch is er positief nieuws te melden.

Wij zíjn de wereld. De samenleving, dat zijn wij, de bevolking. En dat bewijzen we tegenwoordig elke dag. We zijn gevoeliger en bewuster geworden. Er is een andere wind gaan waaien. In Egypte heeft vorige week de grootste publieke manifestatie in de geschiedenis van de mensheid plaatsgevonden: meer dan 14 miljoen (!) mensen waren de straat opgegaan.

Klokkenluider Snowden was allang gepakt en in het geheim verdwenen, als de publieke opinie niet zo veranderd was. Hier in Nederland zou de belastingontduiking nooit op de agenda hebben gestaan als er geen grote verontwaardiging was ontstaan. Hetzelfde voor de bonussen.

‘Oude wereld’-regeringen en de grote industrieën – voeding, fossiele brandstof, medische, financiële, farmaceutische, wapens – zijn inderdaad rijk en machtig. Maar hun dagen zijn geteld. De bevolking is aan het opstaan en eist rechtvaardigheid, gezamenlijkheid en duurzaamheid.

De oude wereld verdedigt zich met hand en tand – loslaten doet pijn – en dreigt met van alles en nog wat. Maar maak je geen zorgen over, bijvoorbeeld, het dreigement van verlies van banen. De creativiteit die los gaat barsten als de Nieuwe Tijd is aangebroken, zal ons voorstellingsvermogen verre van overstijgen!

Daarom … laat je horen. Ga desnoods de straat op. En anders figuurlijk. Doe iets :-)     ‘Sympathie, die niet de een of andere positieve handeling tengevolge heeft, wordt een etterende wond’ (Alice A. Bailey). Niets doen is geen optie meer. Al is het maar klein. Alles is goed. Spreek je uit. Laat je horen … naar de buren, vrienden of anderen. Laat merken hoe je erover denkt. Vanuit een positieve en hoopvolle grondhouding.

Het grootse Watermantijdperk is aanstaande. Eindelijk gaat de mensheid haar grote belofte inlossen!

We gaan het meemaken … heel spoedig.

Ronald Jan Heijn

De groeiende invloed van het volk 2

Over de auteur

Ronald Jan

Ronald Jan Heijn is van jongs af aan bezig geweest met een ruimere manier van denken. Zijn leven ging door de moerasgebieden van de grote thema’s van deze maatschappij. Zijn hindernissen, dalen en tegenstrevers waren daarbij zijn beste leermeesters. Door zijn ervaringen in de samenleving aan de ene kant en als ‘student van de ruimere werkelijkheid’ aan de andere kant probeerde hij altijd bruggen te slaan. Ook de door hem gevolgde studies (jaren tachtig) van bedrijfskunde en later culturele antropologie hadden die onderliggende wens. Tevens deed hij vele spirituele cursussen en werkte hij bij een organisatie-adviesbureau gespecialiseerd in cultuurveranderingen. Ronald Jan komt uit de nationaal bekende kruideniersfamilie van Albert Heijn en hij was ooit tophockeyer in het Nederlands Elftal. In 1987 werd zijn vader ontvoerd en vermoord, de dader door hem vergeven. Om bij te dragen aan een betere wereld startte hij begin jaren negentig het holistische centrum Oibibio in Amsterdam. Na 8 jaar – Oibibio ging aan zijn eigen succes ten onder - en vele tegenslagen verder kwam hij in 2001 Harry Beckers tegen. Samen begonnen ze met lezingen - en maakten later twee documentaires - over een ruimere manier van denken. Zonder het te weten, werd Ronald Jan in die periode opgeleid tot een boodschapper van de Nieuwe Tijd. Bovenal mocht hij getuige zijn van het zware voorbereidingspad van de Wereldvernieuwer HB en uiteindelijk meewerken aan zijn naar voren treden.

3 reacties

 • Inspirerende tekst.Ik geloof ook in een beweging, die in het klein begint en uitwaaiert.Een mens kan op eigen niveau beginnen met het uitdragen van boodschappen en het voorbeeld ook léven.
  Soms zijn woorden niet nodig maar alleen daden.
  Leef zoals jij denkt dat goed is en een goed voorbeeld zet mensen aan het denken.
  Al bereik je maar 1 mens.Dat is eigenlijk al genoeg.Die zet het voort en zo gaat het verder.
  Maak je niet druk dat het niet snel gaat.Alles gaat in zijn eigen tempo.Soms zijn er stroomversnellingen, soms staat het even stil.Maar het beweegt.
  Ik voel het aan alles dat er veel positiefs staat te gebeuren.

 • Wederom een mooi artikel, dank je wel hiervoor. De wereld is niet zozeer aan het veranderen maar kantelt nu echt en dat valt ons niet alleen op maar ook de partijen waar dit artikel over gaat. Het besef is daar ook doorgedrongen maar voor het eerst in hun geschiedenis weten de grote machts partijen niet waar ze het zoeken moeten. Waar je vroeger nog met een eenvoudige campagne grote massa’s mensen wist te overtuigen is dat nu verleden tijd hoewel de media waar we iedere dag weer naar kijken een sterk vertekend beeld presenteren want ook daar weet men niet meer wat te doen. Het is crisis en dat is een onderwerp waar je heerlijk over kunt praten maar in werkelijkheid is de deze crisis een fase van grote veranderingen en zoals je ook al schrijft een moment van grote creativiteit. Toch blijft dit nieuwe proces op dit moment nog alleen zichtbaar voor een kleine groep die eigenlijk de nieuwe wereld al aan het vormgeven zijn. De grote massa denkt dat het vanzelf wel weer overgaat maar in mijn beleving gaan wij niet meer terug naar wat het was en ontstaat er een compleet nieuwe samenleving met ook weer nieuwe machtsverhoudingen die korter zullen bestaan dan ooit te voren omdat steeds meer mensen ervaren hoe sterk je samen bent. Ik denk wel eens wat er zou gebeuren als het monetaire systeem echt instort, belanden we dan in een anarchie? Mogelijk, maar dat zal van korte duur zijn want zoals vrijwel op ieder gebied de ontwikkeling niet geleidelijk gaan maar kaarsrecht omhoog zullen grote groepen mensen in steeds sterker wordende vormen in staat zijn een nieuwe samenleving te ontwikkelen. De eerste grootschalige tekenen van een wereld zonder monetair systeem zijn er min of meer natuurlijk al. Ok, het gaat nog steeds om geld maar dan vooral het besparen ervan, met minder net zoveel doen dus. Denk dan vooral aan de opkomende deel economie zoals het delen van je auto, delen van eten en steeds verder ontwikkelende communicatievormen waarbij mensen ontdekken wat je samen allemaal kunt doen zonder dat daarbij direct geld voor nodig is. Dat kan niet anders betekenen dat de nu bestaande structuren daar last van krijgen en zullen verdwijnen. Zich zelf opnieuw uitvinden zal slechts voor een enkeling succesvol zijn want de machtshebbers binnen die partijen zijn teveel verziekt door de oude economie en begrijpen niet wat er op een heel ander niveau gebeurt. Degene die dat wel doen en de oude vormen kunnen loslaten kunnen wel succes hebben.

 • We leven in woelige tijden. Ik noem het maar de barensweeën van Moeder Aarde/Het Universum naar een nieuwe tijd. Alleen het duuuurt wel heel lang, want de gevestigde orde wil van geen wijken weten en heeft de touwtjes nog altijd stevig in handen.

  De farmaca-maffia zorgt ervoor, met de hulp van de receptenschrijvers, dat we allemaal blijven geloven dat alleen medicatie ons kan beter maken. Alle andere manieren van helen worden lacherig afgedaan als placebo-effect of “toeval”. Genees dan maar met “toeval” zeg ik dan. Alleen het resultaat telt.

  Onze beleidsmakers hebben geen oog voor zorg en educatie, maar du moment de banken door slecht beheer dreigen om te vallen, komt plotseling een goochelaarshoed met miljarden aangevlogen om ze te redden. Dit is een van de vele redenen, waarom mensen hun geloof en vertrouwen in de politiek hebben verloren. Banken zijn belangrijker dan mensen.
  Iedereen lijkt lamgeslagen en durft niet zijn stem te laten horen. Mensen voelen zich alleen en onmachtig tegen een overheid die alleen maar besnoeit. Niet eens meer tot op het bot, maar nu ook nog het merg uit mensen schraapt.
  Door dat gevoel van onmacht is er ook weinig saamhorigheid. Het is inmiddels “ieder voor zich en god-voor-ons-allen”.

  Aan de andere kant is er dan toch ook die brede, nog altijd onzichtbare onderstroom van een rotsvast vertrouwen dat we op de goede weg zijn en dat het wel goed komt met de wereld.
  Het geloof dat iedereen het recht heeft op een leefbaar bestaan. Dat ouderen en chronisch zieken niet het idee hebben dat ze door de snoeiharde bezuiningen op de zorg door het putje worden gespoeld en er inmiddels een onzichtbare sticker met houdbaarheidsdatum op hun leven is geplakt.

  Wanneer komt nu eindelijk de bevalling tot stand van die Nieuwe Tijd, waar velen zo smachtend op wachten en naar uitkijken?
  Een tijd waarin wij ons allemaal, (hoe divers we er ook van buiten uitzien), met elkaar gaan verbinden. Levend vanuit ons hart en onze ziel. Leven vanuit onze kern, Leven in harmonie met elkaar.

  Het is de hoogste tijd:
  Ik ben deze wereld die slechts gericht is op grenzeloze inhaligheid en banditisme, van degenen die al meer dan genoeg hebben ten koste van anderen die amper kunnen overleven, echt meer dan zat.

Reageren