Actueel Artikelen

De laatste drempel in zeven stappen

Bijlage Nieuwsbrief 5 maart 2019

In de nieuwsbrief van 5 maart wordt o.a. vermeld:

“Zoals zo vaak in ons werk is de ontwikkeling toch weer verrassend, ook voor HB.

Als je het verloop van deze week (26 feb – 5 maart) op je in laat werken, dan zie je dat er iets bijzonders is gebeurd. Alsof een lotusbloem vanuit de modder boven water is gekomen.

Ben je nieuwsgierig naar dit proces in zeven stappen? Lees dan de twee nieuwsbrieven van vorige week bij ‘Nieuwsbrief‘, en vervolgens de vijf blogs, onder ‘Blogs‘ in de menubalk, te beginnen bij nr. 1.

Deze zeven stappen zijn ook achter elkaar te lezen in een PDF-document, ‘De laatste drempel in zeven stappen’.”

Hier is het PDF-document: De laatste drempel in zeven stappen

Ronald Jan

 

Over de auteur

Ronald Jan

Ronald Jan Heijn is van jongs af aan bezig geweest met een ruimere manier van denken. Zijn leven ging door de moerasgebieden van de grote thema’s van deze maatschappij. Zijn hindernissen, dalen en tegenstrevers waren daarbij zijn beste leermeesters. Door zijn ervaringen in de samenleving aan de ene kant en als ‘student van de ruimere werkelijkheid’ aan de andere kant probeerde hij altijd bruggen te slaan. Ook de door hem gevolgde studies (jaren tachtig) van bedrijfskunde en later culturele antropologie hadden die onderliggende wens. Tevens deed hij vele spirituele cursussen en werkte hij bij een organisatie-adviesbureau gespecialiseerd in cultuurveranderingen. Ronald Jan komt uit de nationaal bekende kruideniersfamilie van Albert Heijn en hij was ooit tophockeyer in het Nederlands Elftal. In 1987 werd zijn vader ontvoerd en vermoord, de dader door hem vergeven. Om bij te dragen aan een betere wereld startte hij begin jaren negentig het holistische centrum Oibibio in Amsterdam. Na 8 jaar – Oibibio ging aan zijn eigen succes ten onder - en vele tegenslagen verder kwam hij in 2001 Harry Beckers tegen. Samen begonnen ze met lezingen - en maakten later twee documentaires - over een ruimere manier van denken. Zonder het te weten, werd Ronald Jan in die periode opgeleid tot een boodschapper van de Nieuwe Tijd. Bovenal mocht hij getuige zijn van het zware voorbereidingspad van de Wereldvernieuwer HB en uiteindelijk meewerken aan zijn naar voren treden.

5 reacties

  • Het vijfde bewustzijnsgebied is eigenlijk wat volgt op de eerste vier, mineraal, plant, dier en mens (4, harmonie door conflict, in christelijke symboliek het kruis; de mens is een kruispunt). Het vijfde van onder naar boven is dat van de ziel dat zich uitdrukt als de intuïtie of het hogere verstand (mind in het Engels). Het is ook de intuïtie die de tijd kan overstijgen.

  • Ook ik had een hekel aan Nederlanders, zoals allemaal, totdat ik reïncarnatie accepteerde en ontdekte dat er heel wat zijn die elders vandaan komen als ziel. Vanzelf heeft de Nederlander iets boertigs, hij weet dat maar al te goed, het is karma en heeft te maken met de meest kritische straal, de 5e; hij is hierdoor net bescheiden genoeg om iets te leren, los van hen die zich hebben vermengd met uitheemse rassen om van hun minderwaardigheid verlost te raken.

Reageren