Nieuwsbrief

Nieuwsbrief 5-2-17: Vissenenergie gaat exit

Geschreven door Ronald Jan

Exit Vissenenergie, Hello Aquarius

5 februari 2017, nieuwsbrief

Overal in de wereld zijn het bijzondere tijden. Neem de Brexit, het presidentschap van Trump, de oorlog in Syrië, de politieke fraude in Brazilië, de opkomst van het populisme. Het is de clash tussen (het faillissement van) de oude, beperkte manier van denken en de komst van een nieuwe energie in de wereld met een daaraan gekoppelde nieuwe manier van denken. Deze clash zien we elke dag om ons heen en in de media.

In de terminologie van het HB-boek – www.hbhetboek.nl – heeft de huidige president Trump bijna alle symptomen van het Vissentijdperk dat we nu achter ons laten. Blijkbaar beleven we nu de laatste stuiptrekkingen van een machtig en invloedrijk tijdperk, dat zo’n 2165 jaar geduurd heeft. Wat Trump wél gemeenheeft met het nieuwe denken van het Watermantijdperk is het gegeven dat het niet meer van de elite moet komen. Trump probeert echter verandering te brengen met dezelfde manier van denken die we kennen van de elite (het persoonlijkheidsdenken) die hij juist wil bestrijden: het is het denken vanuit macht en geld, verdeel en heers, afgescheidenheid, eigenbelang, competitie … resulterend in het zaaien van verdeeldheid, minachting van andersdenkenden, discriminatie, racisme, destructie enz.

De nieuwe Watermanenergie op zich brengt geen juiste verhoudingen en vrede, het brengt vooral zaken aan de oppervlakte. Hierdoor worden we met z’n allen uitgedaagd om uit te spreken wat we ervan vinden. We worden gedwongen keuzes te maken. Dus als het goed is, haalt Trump het beste in ons naar boven! We beginnen ons (steeds meer) maatschappelijk betrokken en verantwoordelijk te voelen.

De verkiezing van Obama gaf in 2008 een grote positieve schokgolf, maar al snel werden we zoet gehouden met een economische crisis … En toen kwam Occupy naar boven. Velen werden door Occupy gemobiliseerd, maar toch bracht het niet die fundamentele veranderingen die de maatschappij zo nodig heeft. En wat zien we nu? Opeens worden we geconfronteerd met een leider als Trump én ‘iedereen’ – met een nóg sterkere Watermanenergie als rugwind – ‘begint zich er mee te bemoeien’.

Bijzonder, toch, hoe zo’n proces verloopt. En het was al voorspeld: bij de overgang naar het Watermantijdperk zal het goddelijke bewustzijn van de mensheid worden getest! Wie zijn we nu werkelijk, waar staan we voor? Gaan we slagen voor dit examen? In ons hart weten we het antwoord al.

 

Over de auteur

Ronald Jan

Ronald Jan Heijn is van jongs af aan bezig geweest met een ruimere manier van denken. Zijn leven ging door de moerasgebieden van de grote thema’s van deze maatschappij. Zijn hindernissen, dalen en tegenstrevers waren daarbij zijn beste leermeesters. Door zijn ervaringen in de samenleving aan de ene kant en als ‘student van de ruimere werkelijkheid’ aan de andere kant probeerde hij altijd bruggen te slaan. Ook de door hem gevolgde studies (jaren tachtig) van bedrijfskunde en later culturele antropologie hadden die onderliggende wens. Tevens deed hij vele spirituele cursussen en werkte hij bij een organisatie-adviesbureau gespecialiseerd in cultuurveranderingen. Ronald Jan komt uit de nationaal bekende kruideniersfamilie van Albert Heijn en hij was ooit tophockeyer in het Nederlands Elftal. In 1987 werd zijn vader ontvoerd en vermoord, de dader door hem vergeven. Om bij te dragen aan een betere wereld startte hij begin jaren negentig het holistische centrum Oibibio in Amsterdam. Na 8 jaar – Oibibio ging aan zijn eigen succes ten onder - en vele tegenslagen verder kwam hij in 2001 Harry Beckers tegen. Samen begonnen ze met lezingen - en maakten later twee documentaires - over een ruimere manier van denken. Zonder het te weten, werd Ronald Jan in die periode opgeleid tot een boodschapper van de Nieuwe Tijd. Bovenal mocht hij getuige zijn van het zware voorbereidingspad van de Wereldvernieuwer HB en uiteindelijk meewerken aan zijn naar voren treden.

Reageren