Artikelen

De Onheilvoorspellers

Geschreven door Ronald Jan

Er is een grote omslag op komst. Tegelijkertijd zijn er altijd onheilvoorspellers, die suggereren uit een grotere werkelijkheid te tappen. Met alle gevaren van dien.

Aan het einde van een tijdperk zijn er altijd geluiden te horen van ‘hel en verdoemenis’. De wereld zal ten onder gaan. Of in ieder geval, de mensheid gaat het niet redden. En natuurlijk, als we op dezelfde voet doorgaan, zal dat zeker een werkelijkheid worden. Gelukkig komt er een positieve kink in de kabel. De enige redding voor de mensheid is een veel ruimere manier van denken. De huidige tekenen zijn hoopgevend en geven aan dat we inderdaad aan de vooravond staan van een grote omslag.

Binnen deze visie is er ook een groep die ervan overtuigd is dat er éérst nog iets heel ergs moet gebeuren, voordat we tot het besef komen dat het écht anders moet. Eerst nog de hel, dan pas de hemel. Een begrijpelijke gedachte en tegelijkertijd ook raar. Want hoe staan we er voor?

De nasleep en toestand van Irak en Afghanistan, de oorlogstaferelen in Syrië, 2% van de volwassenen bezitten 50% van de bezittingen, de bonussen en belastingontwijking in het rijke Westen, het verdwijnen van het oerwoud, de overbevissing, het gebruik van pesticiden, de onderdrukking van vrouwen, de vervuiling, etc. Meer dan genoeg redenen om te denken dat het zeer ernstig met de wereld gesteld is. Tel daarbij op een ander groot drama: elke dag sterven 10.000-den kinderen en volwassenen van de honger. Elke dag. Meer dan een miljard mensen leven in armoede. Met andere woorden: de grote rampspoed ís er allang, en élke dag weer. Hoeveel erger moet het nog worden?

Als er een Giro-555-actie is, zijn we diep geroerd en geven we gul. ‘Zo kan het niet langer, er móet iets gebeuren!’ Dát gevoel, inderdaad, dié beleving heeft de wereld nodig, maar dan diepgaand, duurzaam en fundamenteel. Een werkelijk medeleven vanuit een ruimere werkelijkheid, vanuit een gevoel van eenheid. Want alles wat we aandacht geven, groeit. De energie volgt de gedachte. Blijkbaar houden we het niet lang en intensief genoeg vol, want tot nu toe gingen we altijd snel over tot de orde van de dag. Terwijl we nu – door bijvoorbeeld internet en geestelijke groei – veel bewuster zijn dan 20 jaar geleden. De kwalijke praktijken komen stuk voor stuk aan het daglicht.

Helaas zijn er ook onheilstijdingen van mediums, die via channeling met gene zijde aan hun informatie komen. Riskant, aangezien veel mensen deze mediums een grote autoriteit toekennen. Ook hier is kennis van een ruimere werkelijkheid van belang, want over het bestaan en de hoedanigheid van de vele bewustzijnslagen is men veelal ontwetend. Men denkt vaak, ‘als het van gene zijde komt, dan is dat bijzonder, want zij zien meer dan wij’. Dat zou kunnen, maar meestal niet. Eigenlijk zelden. Want net als hier in de fysieke wereld, heb je ook daar veel verschil in inzicht en bewustzijnniveau. Simpel gezegd, iemand die overleden is, is niet opeens wijzer geworden. Hij/zij blijft op het bewustzijnniveau van tijdens het overlijden.

Het kunnen communiceren met ‘de andere kant’ is zeker mogelijk, maar de kwaliteit van de inhoud hangt dus af van wélke bron ‘je aan de lijn hebt’. Bijna alle geraadpleegde bronnen bevinden zich in de astrale lagen en dit zijn de niveaus die zeer vatbaar zijn voor fantasie en illusie. Maar ook vatbaar voor de kwade krachten, die angst aanjagen en de ‘hel en verdoemenis’-gedachten maar wat graag stimuleren. Want ook deze krachten weten: alles wat je aandacht geeft, groeit. Ze weten ook: een mens die bang is, is beïnvloedbaar. Als velen maar lang genoeg aandacht geven aan negatieve voorspellingen, zou ‘de ramp’ ook nog eens bewaarheid kunnen worden.

De echte zieners en profeten daarentegen – zeer zeldzaam – tappen niet uit de astrale niveaus, maar uit de sferen daar boven, de mentale lagen. Hier zit de informatie die ongekleurd is en onbereikbaar is voor de zwarte krachten. Hogere ingewijden als Alice Bailey en Benjamin Creme kunnen wel contact maken met deze lagen, meestal via het telepathisch contact met een Meester. Zij schrijven nooit over ‘hel en verdoemenis’ als het gaat over de periode die er nu aankomt. Mede doordat zij de grote lijn weten van het pad dat de mensheid bewandelt.

Er zou best nog ‘iets vervelends’ kunnen gebeuren, maar kan het nóg erger voordat we wakker worden? Een nieuwe ‘tegenslag’ is niet essentieel voor de grote omslag, en gebeurt waarschijnlijk ook niet. De mensheid is er namelijk al klaar voor. We zijn voldoende bewust. Negatieve voorspellingen doen een beroep op ons vertrouwen, intuïtie en standvastigheid. Laten we geen voeding geven aan angst, dan kan het zich ook niet materialiseren. Laten we, zodra we angst voelen voor wat komen gaat, naar een dieper gevoel gaan, onze intuïtie. En dat ‘gevoel’ kan heel subtiel zijn en klein, maar dat is genoeg. Als we ons daar bevinden, zijn we onoverwinnelijk.

We gaan het echt meemaken.

Ronald Jan Heijn

 

 

Over de auteur

Ronald Jan

Ronald Jan Heijn is van jongs af aan bezig geweest met een ruimere manier van denken. Zijn leven ging door de moerasgebieden van de grote thema’s van deze maatschappij. Zijn hindernissen, dalen en tegenstrevers waren daarbij zijn beste leermeesters. Door zijn ervaringen in de samenleving aan de ene kant en als ‘student van de ruimere werkelijkheid’ aan de andere kant probeerde hij altijd bruggen te slaan. Ook de door hem gevolgde studies (jaren tachtig) van bedrijfskunde en later culturele antropologie hadden die onderliggende wens. Tevens deed hij vele spirituele cursussen en werkte hij bij een organisatie-adviesbureau gespecialiseerd in cultuurveranderingen. Ronald Jan komt uit de nationaal bekende kruideniersfamilie van Albert Heijn en hij was ooit tophockeyer in het Nederlands Elftal. In 1987 werd zijn vader ontvoerd en vermoord, de dader door hem vergeven. Om bij te dragen aan een betere wereld startte hij begin jaren negentig het holistische centrum Oibibio in Amsterdam. Na 8 jaar – Oibibio ging aan zijn eigen succes ten onder - en vele tegenslagen verder kwam hij in 2001 Harry Beckers tegen. Samen begonnen ze met lezingen - en maakten later twee documentaires - over een ruimere manier van denken. Zonder het te weten, werd Ronald Jan in die periode opgeleid tot een boodschapper van de Nieuwe Tijd. Bovenal mocht hij getuige zijn van het zware voorbereidingspad van de Wereldvernieuwer HB en uiteindelijk meewerken aan zijn naar voren treden.

2 reacties

 • Ronald Jan, mijn “Bron” preekt ook nooit hel en verdoemenis integendeel. Dit gedicht kwam dinsdag als het ware in een opwelling en past hier helemaal bij, zeker na de twee persoonlijke dromen van vannacht, wat ging over een Nieuw Universum, sleutel nummer 13, en Yin en Yang energie in evenwicht:

  “Ons Universum is zo uitgebreid en divers
  wat we kunnen zien is maar een heel klein deel,maar
  omdat we medescheppers zijn
  mogen en kunnen we de
  Hemel op Aarde creëren.
  Een Universum komt tot ons waar
  een ieder tot z’n recht komt.

  Niet een enkeling die zich d.m.v.
  het ego in de hemel waant
  door winst en macht
  Dit is slechts een schijnhemel
  gezien door velen als de Hemel op Aarde.

  Maar als Humoristische positiviteit en
  Liefdevolle Wijsheid zich ontpoppen
  vanuit het onzichtbare
  dan is het ego aan de kant gezet
  de vrije wil heeft gekozen.
  De mannelijke energie is veranderd
  daardoor is Yin en Yang in evenwicht.

  Vertrouwen en synchroniciteit
  zijn verworven eigenschappen
  verkregen door mee te gaan op de
  stroom van het Leven verbonden aan
  de Wet van de Aantrekkingskracht!!!

  Hiertegen zegt het Universum volmondig “JA”
  Dan is er Eenheid in verscheidenheid.

  Mooi he? Ronald Jan. Mijn hart fladdert!!!
  Hartegroet Aly

 • Ja, veranderingen zijn volop aan de gang.
  Voor twee weken terug is mijn ontslag aangevraagd. Eerst verbazing , doorwerken en dan begint het langzaam tot je door te dringen. Maar ook begint het besef te komen dat dit (voor mij) moest gebeuren, neem jezelf het initiatief niet dan wordt het wel voor je gedaan. Ik was klaar op die plek.
  Ruimte brengt het, ruimte voor nieuwe mooie dingen, laat maar komen!
  Gr. Ger

Reageren