Actueel Blogs

Erkenning doorbraak

Geschreven door Ronald Jan

Eerste blog, vrijdag 1 maart 2019

Welkom op deze eerste HA-blog, op deze eerste dag in maart 2019. Verrassend genoeg toch iets langer dan ik had gedacht en met een verrassende ontknoping :-).

De blog die ik vanochtend aanvankelijk geschreven had, mailde ik aan HB en Hilda. Hun reactie: ‘ja, mooi stuk … maar er is iets mee en toen werd het duidelijk: je hebt het geschreven alsof de doorbraak nog moet komen…’.

‘Verrek, ze hebben gelijk’, dacht ik. Niet alleen de mails van mensen die moeite hadden met de nieuwsbrief, had ik in gedachten toen ik het schreef, maar ook het werk van Benjamin Creme. Hij heeft meer dan 40 jaar lang hele hoopgevende teksten geschreven over de bijzondere tijd die komen gaat. Vanuit die visie is mijn oorspronkelijk ochtend-blog begrijpelijk. Lees anders het begin even mee:

“In deze blog wil ik jullie graag bijpraten over de laatste ontwikkelingen van het naar buiten treden van HB en van de nieuwe fase die daarmee is begonnen. Op deze manier kan het nieuwe gevoel, dat bij eenieder steeds meer naar boven komt, handen en voeten krijgen, ook bij mij. Door tekst en uitleg te geven, kan (hopelijk) een nieuw gevoel bevestiging krijgen en daarmee krachtiger worden. We zitten allemaal met dezelfde uitdaging: hoe kan ik het oude loslaten en het nieuwe (gevoel) een plek geven? Er is overigens niets mis met het oude, want dat was goed … voor toen. Nu zijn we verder, en ook de tijdgeest om ons heen is snel aan het veranderen. Je kunt gerust spreken van een indrukwekkende versnelling!

‘Het nieuwe (gevoel) een plek geven’ is echter extra kwetsbaar als de omgeving erop gaat reageren. Het is als het fragiele bloempje dat net boven de grond wil komen; je moet oppassen dat het niet vertrapt wordt. Ook juist voor deze fase zijn mijn blogs bedoeld, om ons het vertrouwen te geven dat hier veel meer mensen mee bezig zijn, en omdat je woorden krijgt aangereikt die niet alleen helpen voor jezelf, maar ook voor jou in je omgeving. En dat bedoel ik niet zozeer om je te kunnen verdedigen, maar vooral om te kunnen inspireren! :-)

En zo ging ik verder om iedereen een hart onder de riem te steken. Mijn goedbedoelde woorden waren echter uit het tijdperk van Benjamin Creme, die als geen ander opbokste tegen het heersende oude gedachtegoed en een sfeer van hoop moest kweken. En dat heeft hij fenomenaal gedaan, een inspiratiebron voor velen, ook voor mij! (zie eventueel: www.helloaquarius.org/benjamin-creme-overleden)

Creme schreef vanuit een klimaat van hoop, NU kunnen schrijven vanuit een klimaat van vertrouwen! Want eindelijk zijn we aangeland waar Creme zo uitgebreid over verteld heeft.

De doorbraak is er!

Het is begonnen.

Want HB is de drempel over.

Vanuit de mensheid moest híj de stap zetten.

De Meesters zijn er ook.

Het is compleet.

We kunnen beginnen.

Nu aan ons om aan dat idee te wennen en er echt naar te gaan leven! Vanochtend maakte ik dus eigenlijk een valse start door veel te ingehouden en te voorzichtig te werk te gaan :-).

Het maakt niet uit wat mensen ervan vinden, positief of negatief, het is begonnen. De vrijgekomen energie van begin deze week is enorm. We kunnen bouwen aan een nieuw fundament!

Zoals beloofd heb ik ook nog een verrassende ontknoping. Na mijn schuchtere begin en daarna het telefoontje met HB erover, schreef hij deze mail: ik zag op Facebook deze vraag: “Gaat het hier om de christusenergie die nu voor iedereen beschikbaar gaat worden volgens het esoterisch christendom?” Dat zou ook de hele opzet kunnen worden van de blog: elke dag een vraag of reactie behandelen – ik de antwoorden jij de moderator – zodat het gaat leven en de mensen in beweging gaan komen?

Heel goed idee, dus dat gaan we doen!

Morgen komt HB met het antwoord op de vraag over de Christusenergie. Dus dank je wel voor je vraag, Rita!

Een heel goed weekend allemaal,

Ronald Jan

 

Facebook HA: www.facebook.com/HelloAquarius
Film Staya Erusa: www.stayaerusa.org/nl/
Website HB-boeken: www.hbhetboek.nl

Over de auteur

Ronald Jan

Ronald Jan Heijn is van jongs af aan bezig geweest met een ruimere manier van denken. Zijn leven ging door de moerasgebieden van de grote thema’s van deze maatschappij. Zijn hindernissen, dalen en tegenstrevers waren daarbij zijn beste leermeesters. Door zijn ervaringen in de samenleving aan de ene kant en als ‘student van de ruimere werkelijkheid’ aan de andere kant probeerde hij altijd bruggen te slaan. Ook de door hem gevolgde studies (jaren tachtig) van bedrijfskunde en later culturele antropologie hadden die onderliggende wens. Tevens deed hij vele spirituele cursussen en werkte hij bij een organisatie-adviesbureau gespecialiseerd in cultuurveranderingen. Ronald Jan komt uit de nationaal bekende kruideniersfamilie van Albert Heijn en hij was ooit tophockeyer in het Nederlands Elftal. In 1987 werd zijn vader ontvoerd en vermoord, de dader door hem vergeven. Om bij te dragen aan een betere wereld startte hij begin jaren negentig het holistische centrum Oibibio in Amsterdam. Na 8 jaar – Oibibio ging aan zijn eigen succes ten onder - en vele tegenslagen verder kwam hij in 2001 Harry Beckers tegen. Samen begonnen ze met lezingen - en maakten later twee documentaires - over een ruimere manier van denken. Zonder het te weten, werd Ronald Jan in die periode opgeleid tot een boodschapper van de Nieuwe Tijd. Bovenal mocht hij getuige zijn van het zware voorbereidingspad van de Wereldvernieuwer HB en uiteindelijk meewerken aan zijn naar voren treden.

11 reacties

 • Benjamin Creme is pas weer waargenomen in een shirt ‘alsof hij polo had gespeeld’, met ijsthee op het terras van een landhuis; hij is doorgedrongen tot de hogere klasse.

 • Benjamin Creme eindigde op het eind zijn pleidooi met dat het gaat om de kleine dingen.
  Wat betreft Christus of christusenergie, laten we hopen dat het gesprek niet zo kleinzielig wordt als ik het ken.
  Nog iets. Ik heb er over nagedacht. Ik wil je niet verontrusten. Maar wat betreft het karma van je vader die vermoord is, ik weet het nog zo net niet. Het zijn de krachten van het duister die er zo uitzien, het is dat niveau en ik moet er dagelijks rekening mee houden terwijl de gemeenschap zonder wat te weten, of willen weten, de kant van de duivel kiest. Het kan ook zijn dat jij een taak had van meet af aan en dat hij juist daarom is vermoord. Het is mij niet onbekend dat de krachten van het duister in de onmogelijke kleinigheden zo scoren via of op een familielid.

 • De kleinzieligheid is vaak een vorm van grootwaan, stoer zijn terwijl het dom is. Iets van de geromantiseerde oerstrijd is soms terug te vinden op het niveau van de sport. Ik denk ook onwillekeurig aan het voorbeeld van de vader die de hoofdonderwijzer van de basisschool in elkaar kwam slaan nadat zijn dochter een onvoldoende had gehad. En dat is dan nog humor. Waarschijnlijk is het om dit soort redenen dat christenen moeten toegeven dat ze allemaal zondaar zijn. Ik wil hierbij nog aanstippen dat criminelen vaak buitengewoon overtuigd zijn van hun eigen morele gelijk. En natuurlijk van hun vrije wil terwijl ze aan alle kanten gemanipuleerd zijn en een des te makkelijker werktuig in handen van de duistere krachten. Vergiffenis is een vorm van niet oordelen. Hoewel je ‘oor delen’ ook de andere kant kan zijn van (samen) delen; het is niet enkel vertellen maar luisteren.

 • De ‘krachten van het kwaad’ zijn iets waar je beter niet te veel over na kunt denken, zei Creme. Het klinkt ook zo oubollig. Typisch iets waartegen al het atheïsme is gericht dat zichzelf ziet als te rationeel hiervoor. Het kwaad wordt gedefinieerd als de krachten van de materie die pas kwaad worden als ze overlopen naar de innerlijke gebieden. Het hangt ervan af wie je bent, misschien raak je er al mee besmet als je ze noemt, en ‘misschien zeg je daarmee wel iets over jezelf’. De meest gehoorde redeneertechniek op dit vlak. Dus gezien het tijdsbeeld en de algemene ontkenning, noem ik ze toch. Hoe je het ook draait of keert, de mens weet altijd de duistere kant eruit te halen.

 • Nederland is een land met een vijfde straal (op zieleniveau). De eerste drie stralen zijn hoofdstralen, meer algemeen georiënteerd. De vier bijstralen zijn de aspectstralen die meer op het detail letten, met name de vijfde straal van concrete wetenschap is zo. De vijfde straal zou niet erg vatbaar zijn voor begoocheling. Toch noemt DK de vijfde straal ook de energie van onwetendheid. Met een tendens naar atheïsme en materialisme. Maar nu, vanwege het detail oriënteert ook het kwaad zich vaak in de details, waarom het zo geniepig is: dat zie je soms ook in de politiek.

 • Er moet dus gelet worden op de begoocheling van de stralen. Die van de derde straal van actieve intelligentie is manipulatie, een straal die ook erg actief is in Nederland.

 • Nederland heeft de stralen (ziel en persoonlijkheid) 5-7, net als België.
  De persoonlijkheid van een land kan veranderen, en die van ons land is nog maar net aan de 7e straal begonnen. Dat was voorheen 6.
  Maar hoewel Nederland astrologisch Waterman en Kreeft is, is België Boogschutter en Tweelingen. Door de Tweelingen komt daardoor de tweede straal nog wat naar voren, zo zeggen ze altijd dat die Vlamingen zo gemoedelijk zijn.

Reageren