Artikelen

Het is zilverkleurig en niet de oplossing!

Geschreven door Ronald Jan

Een eenvoudig voorbeeld van het verschil tussen de reguliere visie en die van Beckers. Hieruit volgt ook het grote belang van de petitie om een onderzoek te gelasten.

Graag even een eenvoudig voorbeeld van het verschil tussen de reguliere visie en die van Harry Beckers op de psychische problematiek. Hieruit volgt ook het grote belang van de petitie om een onderzoek te gelasten. En waarom Wereld op Drift zelf geen psychiater hoeft te zijn. Sterker, voor zijn rol, beter van niet!

“Stelt u zich eens voor. Er zitten mensen voor een tv-scherm. Op dit scherm wordt een hele mooie egale kleur groen vertoont. Dat is het, meer niet. Vervolgens gaat het beeld bewegen. Het lijkt erop dat de camera aan het uitzoomen is, want dat groen blijkt een biljartlaken van een pooltafel te zijn. De camera staat er blijkbaar boven, want aan de randen van het scherm kunnen de kijkers nu de randen van de tafel ontwaren. In de rechterbovenhoek ligt een glimmende zilverkleurige bal.

Dit stilleven duurt echter maar een paar seconden, want opeens – zonder een keu – gaat de zilverkleurige bal uit zichzelf bewegen. Het rolt naar helemaal naar links van het beeld en vervolgens gaat het naar links onder. De kijkers vragen zich af waarom de bal beweegt. Wat veroorzaakt dat? De een oppert dat de tafel een beetje scheef staat. Een ander vraagt zich af of ín de bal zelf niet een ongelijke gewichtsverdeling zit. En zo ontstaat er een langdurige discussie over alle mogelijkheden van deze bijzondere ‘zelfbewegende bal’. Niemand weet het eigenlijk.

Totdat iemand verzucht …’ligt het niet búiten de tafel? Een soort radiografische besturing?’     Na deze opmerking zoomt de camera verder uit. Bijna in koor slaken de kijkers dezelfde kreet, … ‘Aha!’ Boven de biljarttafel blijkt eenzelfde – maar dan oranje/gele – bal te hangen met het woord ‘magneet’ erop.”

De vergelijking moge duidelijk zijn. De reguliere benadering kijkt nog steeds in de hersenen (de zilverkleurige bal op de tafel) en is daar volledig op gefocust. Dáár moet de verklaring uitkomen. Men weigert de camera verder uit te zoomen! Door belangen, tunnelvisies, geld, hardnekkigheid, arrogantie, angst … en alles door elkaar.

Als de ruimere benadering van Beckers iéts aantoont, dan is het wel dat zijn benadering wérkt en dat psychose, schizofrenie en stemmenhoren sluitend verklaard kunnen worden! Want met het uitzoomen van de camera wordt de ruimere werkelijkheid vanzelf zichtbaar: er is een bewustzijn dat communiceert met de hersenen!

Wereld op Drift stelt zich op het volgende standpunt: wij hoeven in feite niet veel van de zilveren bal te weten, als we weten dat er (een magneet en) een methode bestaat die succesvol deze ruimere werkelijkheid gebruikt. Dus overheid …’start een onderzoek naar deze succesvolle methode!’ En het bestaan van een ruimere werkelijkheid zal daar vanzelf uit volgen.

 

 

 

Over de auteur

Ronald Jan

Ronald Jan Heijn is van jongs af aan bezig geweest met een ruimere manier van denken. Zijn leven ging door de moerasgebieden van de grote thema’s van deze maatschappij. Zijn hindernissen, dalen en tegenstrevers waren daarbij zijn beste leermeesters. Door zijn ervaringen in de samenleving aan de ene kant en als ‘student van de ruimere werkelijkheid’ aan de andere kant probeerde hij altijd bruggen te slaan. Ook de door hem gevolgde studies (jaren tachtig) van bedrijfskunde en later culturele antropologie hadden die onderliggende wens. Tevens deed hij vele spirituele cursussen en werkte hij bij een organisatie-adviesbureau gespecialiseerd in cultuurveranderingen. Ronald Jan komt uit de nationaal bekende kruideniersfamilie van Albert Heijn en hij was ooit tophockeyer in het Nederlands Elftal. In 1987 werd zijn vader ontvoerd en vermoord, de dader door hem vergeven. Om bij te dragen aan een betere wereld startte hij begin jaren negentig het holistische centrum Oibibio in Amsterdam. Na 8 jaar – Oibibio ging aan zijn eigen succes ten onder - en vele tegenslagen verder kwam hij in 2001 Harry Beckers tegen. Samen begonnen ze met lezingen - en maakten later twee documentaires - over een ruimere manier van denken. Zonder het te weten, werd Ronald Jan in die periode opgeleid tot een boodschapper van de Nieuwe Tijd. Bovenal mocht hij getuige zijn van het zware voorbereidingspad van de Wereldvernieuwer HB en uiteindelijk meewerken aan zijn naar voren treden.

1 reactie

  • Kunnen jullie inzichtelijk maken hoe een behandeling bij de heer Beckers voor bijvoorbeeld een psychotisch iemand eruit ziet? Ik ben wel leergierig, maar beeldspraak is niet concreet genoeg voor me. Ik begrijp de intentie, maar het is mij soms te zweverig en ongrijpbaar.

Reageren