Het is zilverkleurig en niet de oplossing!

Graag even een eenvoudig voorbeeld van het verschil tussen de reguliere visie en die van Harry Beckers op de psychische problematiek. Hieruit volgt ook het grote belang van de petitie om een onderzoek te gelasten. En waarom Wereld op Drift zelf geen psychiater hoeft te zijn. Sterker, voor zijn rol, beter van niet!

“Stelt u zich eens voor. Er zitten mensen voor een tv-scherm. Op dit scherm wordt een hele mooie egale kleur groen vertoont. Dat is het, meer niet. Vervolgens gaat het beeld bewegen. Het lijkt erop dat de camera aan het uitzoomen is, want dat groen blijkt een biljartlaken van een pooltafel te zijn. De camera staat er blijkbaar boven, want aan de randen van het scherm kunnen de kijkers nu de randen van de tafel ontwaren. In de rechterbovenhoek ligt een glimmende zilverkleurige bal.

Dit stilleven duurt echter maar een paar seconden, want opeens – zonder een keu – gaat de zilverkleurige bal uit zichzelf bewegen. Het rolt naar helemaal naar links van het beeld en vervolgens gaat het naar links onder. De kijkers vragen zich af waarom de bal beweegt. Wat veroorzaakt dat? De een oppert dat de tafel een beetje scheef staat. Een ander vraagt zich af of ín de bal zelf niet een ongelijke gewichtsverdeling zit. En zo ontstaat er een langdurige discussie over alle mogelijkheden van deze bijzondere ‘zelfbewegende bal’. Niemand weet het eigenlijk.

Totdat iemand verzucht …’ligt het niet búiten de tafel? Een soort radiografische besturing?’     Na deze opmerking zoomt de camera verder uit. Bijna in koor slaken de kijkers dezelfde kreet, … ‘Aha!’ Boven de biljarttafel blijkt eenzelfde – maar dan oranje/gele – bal te hangen met het woord ‘magneet’ erop.”

De vergelijking moge duidelijk zijn. De reguliere benadering kijkt nog steeds in de hersenen (de zilverkleurige bal op de tafel) en is daar volledig op gefocust. Dáár moet de verklaring uitkomen. Men weigert de camera verder uit te zoomen! Door belangen, tunnelvisies, geld, hardnekkigheid, arrogantie, angst … en alles door elkaar.

Als de ruimere benadering van Beckers iéts aantoont, dan is het wel dat zijn benadering wérkt en dat psychose, schizofrenie en stemmenhoren sluitend verklaard kunnen worden! Want met het uitzoomen van de camera wordt de ruimere werkelijkheid vanzelf zichtbaar: er is een bewustzijn dat communiceert met de hersenen!

Wereld op Drift stelt zich op het volgende standpunt: wij hoeven in feite niet veel van de zilveren bal te weten, als we weten dat er (een magneet en) een methode bestaat die succesvol deze ruimere werkelijkheid gebruikt. Dus overheid …’start een onderzoek naar deze succesvolle methode!’ En het bestaan van een ruimere werkelijkheid zal daar vanzelf uit volgen.


Reageren