Blogs

Het proces van de 5e inwijding

Deze nieuwe blog van HB komt uit de Nieuwsbrief van 27 maart 2019. Het ingezette (energetische) proces sinds 25 februari jl. zet zich gestaag voort!

Blog HB, 26 maart 2019

Het proces van de 5e inwijding

HB: Voor zover ik weet is er over het proces van de 5e inwijding nog maar betrekkelijk weinig bekend. Via de boeken van Alice Bailey wordt het onderwerp door de Meester Djwhal Khul aangestipt maar bij mijn weten is er nog niemand geweest die het proces van deze inwijding vanuit eigen beleving in het openbaar heeft gedeeld.

Lange tijd dacht ik dat de grote bewustzijnsuitbreiding, die met deze 5e inwijding gepaard, gaat van het ene op het andere moment zou plaatsvinden. Alsof het ‘doek’ in een keer zou opengaan. Echter uit eigen ervaring kan ik nu zeggen dat dit niet zo is. Ik ben mij er nu van bewust dat het al jaren aan de gang is en dat elke stap vooruit een soort van kleine inwijding is. Het proces verloopt als een ‘glijdende schaal’ waarbij het oude en het nieuwe in elkaar overgaan.

Als je bijna klaar bent komt de Meester op je pad…
Deze Meester gaat je vervolgens begeleiden. Bij mij was dat in maart 2012. Het boek, ‘HB, geen verlossing zonder kruis X’  is een dagboekverslag van hoe de jaren oktober 2012 tot januari 2017 verliepen.

Durf te denken wat je voelt en durf te zeggen wat je denkt
Begeleiding door de Meester betekent overigens niet dat je bij de hand wordt genomen om je zo de weg te wijzen. Juist niet!  De Meester houdt je voortdurend een spiegel voor, waardoor je wordt geconfronteerd met je eigen obstakels die nog in de weg zitten. Alle gevoelens worden als het ware op chirurgische wijze naar boven gehaald, waarmee je vervolgens zelf iets moet gaan doen.  En als je eenmaal begrijpt hoe zoiets werkt, blijkt het telkens ook zo eenvoudig te zijn, vanzelfsprekend en dichtbij. Ook het punt van waar je staat in het proces wordt voortdurend op een symbolische manier, steeds weer vanuit het gewone alledaagse leven, gedemonstreerd.

Doeltreffend
In het begin verbaasden wij ons telkens weer hoe elk woord en elk detail in alles zo doeltreffend kon zijn. Er wordt vanuit de Meesters geen grammetje energie verspild. Alles heeft een betekenis en tegelijkertijd is alles zo gewoon. Zo vroegen Hilda en ik ons in het begin eens af of de Meesters ook wel eens scheten zouden laten. Nou dat hebben we geweten bij de eerstvolgende ontmoeting!

Zien hoe het werkt
Je moet het eerst wel leren zien en weten hoe het werkt. Maar vanaf dan, merk je dat alles wordt gedemonstreerd in en vanuit het dagelijkse leven. Geen ‘moeilijkdoenerij’ maar op elk vlak simpel, eenvoudig en bovenal gewoon menselijk. Het is de ‘vereenvoudigde weg’ waar ik naar verwees in mijn bericht van 23 maart, ‘Geen verlossing zonder kruis x en het kruis van de nieuwe tijd’

Contact geïntensiveerd
Vooral de laatste jaren is er heel intensief contact geweest, waarbij de communicatie steeds directer werd. Begin februari van dit jaar (2019) werd duidelijk dat we in Hun midden waren en dat we dezelfde taal konden spreken. Heel even leek het erop dat ik opnieuw zou verzanden in oude patronen, echter vanaf 25 februari kwam daar verandering in (zie de laatste drempel in 7 stappen).

Scheppende energie
Na de ervaringen van een week geleden (zie verslag HB week 18 – 22 maart) ben ik mij sinds vorige week zaterdag – 23 maart-  bewust van een energie welke ik nog niet eerder heb ervaren. Het komt en het gaat. Het is bij lange na (nog) niet constant, maar het IS er! Een keer heeft het zo’n uur onafgebroken geduurd, terwijl ik in een winkel was en tijdens de rit naar huis. Ik ben dan heel helder maar zonder enige (emotionele?) binding met wat dan ook. Het lijkt of er geen enkele gedachte is, maar toch ben ik overal bij.

Ik voel in zo’n toestand dat het een soort van scheppende energie is. Het is een energie die naar alle kanten expandeert. Zonder patronen, zonder kracht omdat er geen kracht bij nodig is, want er is geen competitie/dualiteit. Een energie die er altijd al is geweest, maar pas komt als er geen enkele binding meer is met emoties en materie. Dus als je er zelf niks meer tussen zet. Het IS er, maar zodra ik er met mijn gedachten tussen ga zitten, bijvoorbeeld omdat ik er een verklaring aan wil geven, dan verdwijnt het weer.

Wordt vervolgd…

HB

 

 

2 reacties

  • Ik las eens dat de innerlijke ‘bevrijding’ van 1 man iedereen ten goede komt.
    DK houdt het bescheidener, hij zegt dat er geen grotere dienst is aan de mensheid dan het overwinnen van begoocheling in jezelf.

  • Dank je wel voor deze blog. ik kom wel eens in, ik noem t, het niks. dan ben ik zoooo blij en vol van liefde. En herken wat je zegt, daar is geen emotie en materie. soms wordt dit gevoel zo groot dat ik er een beetje bang van wordt en dan is t weer weg. Blij ben ik je blog te lezen. Dan kan ik mijzelf een beetje beter begrijpen… lieve groetjes van mij

Reageren