Ik voel me verdrietig en heel boos

door J.O., 30 januari 2012

Ik voel me verdrietig en heel boos. Ik vind het heel goed dat de geestelijke ‘gezondheidszorg’ door jullie aan de kaak wordt gesteld maar ik denk dat het ook diep in de maatschappij verankerd zit. Omdat ik last had van mijn bovenbuurvrouw werd ik (gelukkig ben ik nu verhuisd) uitgemaakt voor verstandelijk gehandiapt en psychiatrisch patient. De woningbouw drong er op aan dat ik zelf vloerbedekking moest leggen en stuurde Meldpunt Bezorgd  – whats in a name? – op me af. Ik was immers het ‘psychische geval’. Deze dame meende na een aantal gesprekken te moeten opmerken: “je bent niet psychotisch” Ze vroeg zich ook af of ik niet depressief werd van de situatie. Ze benadrukte dat de buren er zo onder leden (ik liep als een schim rond en sliep in de schuur) Toen er na mijn verhuizing nog een gesprek zou volgen heb ik dat afgezegd. Ze mailde me dat ze begrip had dat ik geen onderzoek wenste. Onderzoek? Door een psychiater ofzo? Een flinke kater heb ik ervan overgehouden.

Zo, dat wilde ik even kwijt. Ik kom het zo vaak tegen dat ik allerlei etiketjes krijg toebedeeld omdat ik een beetje buiten de maatschappij val. Denk dat er nog heel wat moet veranderen. Ondertussen ga ik mijn eigen gang, leef bijna als een kluizenaar.

 

Reageren