Nieuwsbrief

Nieuwsbrief 28-2-19: Aankondiging blog

Aankondiging blog

28 februari 2019

Hello again,     

Hier alweer een vervolg op de nieuwsbrief van eergisteren :-)

Deze keer om je te laten weten dat ik één keer per week een nieuwsbrief zal versturen met daarin verwijzingen (links) naar de dagelijkse blogs, die ik voortaan elke dag op de Facebook-pagina én website van Hello Aquarius zal plaatsen.

Op deze manier blijf ik je op de hoogte houden van de ontwikkelingen en tevens kan ik hierin antwoorden verwerken op jullie eventuele vragen en opmerkingen die in zo’n week voorbij komen.

Hierbij de eerste vervolg-blog, dit keer integraal. Hierna dus elke dag op FB en de website. De lengte kan per keer kan verschillen, het doel is in ieder geval ‘duidelijk, kort en bondig’ :-) Om te beginnen dus elke dag.

De blog:

Graag deel ik mijn enorm blije, dankbare énbijna niet te bevatten’-gevoel na de verzonden nieuwsbrief van dinsdag jl. Want zoals ik dinsdag al aangaf, heeft de voorbereiding een lange geschiedenis. Na een voorzichtige voorbereiding in 2001 en een steeds intensievere en serieuzere aanpak vanaf 2003, werd het gaandeweg duidelijk wat er aan de hand was. Zoals ik in het eerste HB-boek schrijf en op de HA-website:

“Tijdens onze ‘CHR-sessies’ bleek, dat Harry in voorbereiding was om zijn ruimere kosmologische inzichten bekendheid te geven en op die manier mee te helpen aan de komst van de nieuwe profeet en daarmee de komst van het Watermantijdperk en de Geestelijke Hiërarchie. In 2008 werd opeens duidelijk hóe dichtbij dat was: uiteindelijk bleek Harry zélf op het pad van de komende Wereldverlosser te lopen. Hoewel het besef langzaam was gegroeid, was het toch een bijzondere verrassing. Aan de ene kant voelde Harry die verantwoordelijkheid al veel langer, aan de andere kant vond hij het een onwerkelijk idee om degene te zijn die deze enorme verantwoordelijkheid zou moeten dragen. (Overigens, Wereldverlosser is een term uit een ver verleden. Wereldvernieuwer past beter bij hem, vindt HB, en bij deze Nieuwe Tijd.)”

Dit was nota bene in 2008! Toen dachten we, dat het écht niet lang meer zou duren voordat alles naar buiten zou komen. Getuige ook de zware economische crisis die er toen speelde: de mensheid én de planeet Aarde waren duidelijk aan het einde van hun Latijn. Nooit hadden we toen kunnen bevroeden dat het nog elf jaar zou duren, voordat HB – en de nieuwe kosmische energie met hem – eindelijk naar buiten kon komen!

Zoals je in de de twee HB-boeken kan lezen, heeft HB al die jaren echt nodig gehad voor zijn voorbereiding. Hoe vaak heeft HB wel niet aangegeven dat “het niet lang meer kon duren”? Heel begrijpelijk, als je zag door welk proces hij net was gegaan. Met als rode draad: het loslaten van het oude, zodat het nieuwe zich kan aandienen. Deze lijdensweg staat onder andere in zijn dagboeken beschreven (in het tweede HB-boek). Elk jaar, elke maand, elke week én dag is nodig geweest voor HB om NU naar buiten te kunnen komen.

Een enorm verheugende gebeurtenis, maar ook bijna niet te bevatten. Ga maar na: de mensheid heeft hier eeuwen (eigenlijk nog veel langer) op gewacht! Hetgeen 2000 jaar geleden is gebeurd, was heel bijzonder, maar is eigenlijk een voorbereiding op wat er NU staat te gebeuren. Toen waren er slechts 300 miljoen mensen en was er geen tv en internet, de ‘wereld’ was zeer klein en we leefden gescheiden van elkaar. Nu wonen er meer dan zeven miljard mensen die ook nog eens met elkaar in contact staan.

Wat zal er gebeuren, als deze nieuwe energie én het besef van een bijzonder nieuw tijdperk, met een nieuwe voorganger, met een waarlijk nieuwe manier van denken … als dat werkelijk gaat doordringen bij iedereen? Dat is ongehoord, nog nooit voorgekomen en heeft enorme consequenties.

En als we kijken hoe dit proces begint … met een nieuwsbriefje :-) Is dat het, zou je zeggen?!” Ja, zo begint het blijkbaar … met een nieuwsbrief vanuit een kleine website, waarvan bijna niemand het bestaan weet :-)

Maar is het niet meestal zo? Het begint heel klein, met een zaadje. En de plek waar, is ook logisch. Want ‘zoiets nieuws’ kan nooit in het midden van de maatschappij ontstaan. Zeker het zaadje van een nieuw tijdperk niet; het is zo anders, het is zo’n andere manier van kijken, denken en voelen.

Het voelen van deze nieuwe energie en sfeer, dat doen al heel veel mensen! Maar ze kunnen er vaak nog geen woorden aan geven en/of zijn nog onwetend over tijdperken, ziel en bewustzijn. Maakt niet uit, dat komt.

Laten we van dit moment genieten en elkaar feliciteren! De kop is er af, het is begonnen … we hoeven het alleen nog maar op ons te laten inwerken en te kijken wat we ermee gaan doen, stap voor stap. Bijvoorbeeld, hoe kunnen we dit nieuws verspreiden?

Graag wil ik afsluiten met een opmerking van HB hierover, naar aanleiding van een felle reactie op de eerdere nieuwsbrief: ‘Ieder reageert op zijn eigen unieke wijze en dat is goed. Wij kunnen dat verder loslaten en ons richten op deze fase van het proces en dat is: ‘reuring’ veroorzaken door te laten weten dat de openlijke fase is begonnen. Mensen attenderen op deze unieke gebeurtenis en dat ze, als ze dat willen, hierover meer te weten kunnen komen via onze films en HB-boeken. En als ze deze al hebben gezien en gelezen, dan vragen of ze het willen delen met anderen… Meer is er voor nu niet voor nodig.’

Heel graag tot morgen op FB of de website!

Hello Aquarius-greetings,   

Ronald Jan

 

Website HA: www.helloaquarius.org
Facebook HA: www.facebook.com/HelloAquarius
Film Staya Erusa: www.stayaerusa.org/nl/
Website HB-boeken: www.hbhetboek.nl

 

 

Over de auteur

Ronald Jan

Ronald Jan Heijn is van jongs af aan bezig geweest met een ruimere manier van denken. Zijn leven ging door de moerasgebieden van de grote thema’s van deze maatschappij. Zijn hindernissen, dalen en tegenstrevers waren daarbij zijn beste leermeesters. Door zijn ervaringen in de samenleving aan de ene kant en als ‘student van de ruimere werkelijkheid’ aan de andere kant probeerde hij altijd bruggen te slaan. Ook de door hem gevolgde studies (jaren tachtig) van bedrijfskunde en later culturele antropologie hadden die onderliggende wens. Tevens deed hij vele spirituele cursussen en werkte hij bij een organisatie-adviesbureau gespecialiseerd in cultuurveranderingen. Ronald Jan komt uit de nationaal bekende kruideniersfamilie van Albert Heijn en hij was ooit tophockeyer in het Nederlands Elftal. In 1987 werd zijn vader ontvoerd en vermoord, de dader door hem vergeven. Om bij te dragen aan een betere wereld startte hij begin jaren negentig het holistische centrum Oibibio in Amsterdam. Na 8 jaar – Oibibio ging aan zijn eigen succes ten onder - en vele tegenslagen verder kwam hij in 2001 Harry Beckers tegen. Samen begonnen ze met lezingen - en maakten later twee documentaires - over een ruimere manier van denken. Zonder het te weten, werd Ronald Jan in die periode opgeleid tot een boodschapper van de Nieuwe Tijd. Bovenal mocht hij getuige zijn van het zware voorbereidingspad van de Wereldvernieuwer HB en uiteindelijk meewerken aan zijn naar voren treden.

3 reacties

  • Het hoeft trouwens niet speciaal een voordeel te zijn om direct de halve mensheid erbij te hebben.

    Ook om te snel vooruit te gaan zou het nadeel kunnen hebben dat minder mensen het kunnen bijbenen en de interesse los van een flirt sneller is opgedroogd, ook bij jezelf. De meeste realiteiten hier zijn iets waar mensen soms honderden levens voor nodig hebben, dus ik weet niet of een dagelijks blog die even hard versnelt. Haast betekent vaak dat dingen langzamer gaan. Je kunt ook anderen die grotere verantwoordelijkheid dragen onder druk zetten sneller het achterste van hun tong te laten zien om daarna des te sneller vergeten te worden. Ik las in Share online dat Maitreya ‘volgend jaar’ zal verschijnen, en ik heb gelijk geschreven dat het zo is uitgesteld. Weer kwam er daarna een ‘spokesman’ die het bijstelde. Het is weinigen gegeven om het risico te nemen iets te doen. Dat risico voor het individu is misschien wel een kans die even groot is als de helft van de mensheid.

    Net als criminelen die zo hechten aan hun individuele vrije wil terwijl ze aan alle kanten beïnvloed zijn, is het gesteld met esoterie. Er wordt gesproken over samen delen, iets waar veel mensen een belang achter gezocht hebben. Je kunt ook zeggen het is de verhouding individu/gemeenschap.

Reageren