Nieuwsbrief

Nieuwsbrief 7-5-19: Aankondiging lezing HB

Geschreven door Ronald Jan

7 mei 2019, door Ronald Jan

Graag vertel ik over de laatste ontwikkelingen bij HB naar aanleiding van zijn laatste blog ‘wanneer gaat het beginnen?’.  En aan het eind stel ik graag een concrete vraag over jullie eventuele aanwezigheid :-).

Voorstel HB

Afgelopen zondag – Bevrijdingsdag 5 mei – meldde HB dat ‘de stroming de hele dag heeft doorgewerkt’ en dat de conclusie duidelijk is:

HB aan RJ: ‘We wisten het al maar ik zeg het nog maar eens: het is dus klaar, we hoeven nergens meer op te wachten. De gebundelde energie is in mij aanwezig en wacht (on)geduldig om te kunnen gaan stromen. Ik ga mij ‘laten zien’ en dat kan op allerlei manieren. Wat wel belangrijk is (vind ik dan toch), is dat wij – jij en ik – ons beide kunnen vinden in hoe we dit gaan aanpakken. Beide moeten wij ons er niet ongemakkelijk bij voelen.

Met Marjo besprak ik de vorm (mijn idee) van een bijeenkomst/lezing en mijn vraag is of jij je kunt vinden in het volgende: jij organiseert een lezing die niet te lang zou moeten duren. Bijvoorbeeld in 2 delen van een uur of 2 x 45 minuten. In het eerste deel vertel jij over mij op basis van de informatie waar de mensen al kennis hebben kunnen nemen/dus wat er tot nu toe door ons is gepubliceerd. Niet te moeilijk, bijvoorbeeld de informatie uit de blogs vanaf 25 februari, maar je bent er vrij in hoe je het wilt doen.

In de pauze kunnen de aanwezigen dan vragen indienen welke ik na de pauze ga beantwoorden. Vervolgens ga ik (de Meester in mij) contact maken met de Ziel van alle aanwezigen in de zaal. Wat dit teweeg gaat brengen weet ik zelf ook nog niet maar ik denk dat het niet ongemerkt zal blijven. Marjo bevestigde dat dit de trigger kan zijn die alles in gang gaat zetten. Dus ik ben erg benieuwd.’

Aldus HB. Hij heeft deze bijzondere situatie eerder beschreven in zijn blog van 4 maart jl:

HB: ‘Zodra de 5e inwijding bij mij is voltooid, en daar zijn we dichtbij, dan BEN ik een katalysator voor grote energieën. Dit is een bundeling van verschillende krachten, speciaal voor dit tijdperk bij elkaar gekomen. Je zou kunnen zeggen dat ik het ‘boegbeeld’ ben van iets groots wat na mij, met mij en door mij gaat stromen. Deze energie gaat een groot gedeelte van de mensheid ‘raken’ in het hart, waardoor men zich – tenminste tijdelijk – bewust gaat worden van het bestaan van de Ziel. Dit kan een soortgelijk proces op gang brengen zoals dat beschreven is in het boek ‘HB, geen verlossing zonder kruis X’. Het beschrijft hoe Hilda na het bezoek van Bob & Marjo werd ‘geraakt’ door de Christusenergie. Je wordt dan tijdelijk als een kind zo blij, open en oprecht.’

Tot zover HB. Dit moment voor de wereld is dus heel dichtbij, maar zou ook al kunnen plaatsvinden ‘in het klein’, want die lezing komt er!

Aanwezig bij lezing?

We denken aan de korte termijn, ongeveer half mei, ergens in Amsterdam. Om het type zaal te kunnen bepalen is het handig om even te polsen hoeveel mensen er ongeveer komen. Dus de concrete vraag is: ben je erbij? :-)

Natuurlijk moet je dan meer weten (datum, tijd, gebouw, zaal), maar als je er graag bij wilt zijn, mail dan s.v.p. naar: info@helloaquarius.org   Dus niet via Facebook, maar via de mail van deze website. Alvast dank!

Ronald Jan

PS Door een toevallig ontmoeting – na 10 jaar – in het bos van HB & Hilda met oude bekenden en tevens eigenaren van Huize Rustoord, werd de plaats van de lezing: Esbeek.

Over de auteur

Ronald Jan

Ronald Jan Heijn is van jongs af aan bezig geweest met een ruimere manier van denken. Zijn leven ging door de moerasgebieden van de grote thema’s van deze maatschappij. Zijn hindernissen, dalen en tegenstrevers waren daarbij zijn beste leermeesters. Door zijn ervaringen in de samenleving aan de ene kant en als ‘student van de ruimere werkelijkheid’ aan de andere kant probeerde hij altijd bruggen te slaan. Ook de door hem gevolgde studies (jaren tachtig) van bedrijfskunde en later culturele antropologie hadden die onderliggende wens. Tevens deed hij vele spirituele cursussen en werkte hij bij een organisatie-adviesbureau gespecialiseerd in cultuurveranderingen. Ronald Jan komt uit de nationaal bekende kruideniersfamilie van Albert Heijn en hij was ooit tophockeyer in het Nederlands Elftal. In 1987 werd zijn vader ontvoerd en vermoord, de dader door hem vergeven. Om bij te dragen aan een betere wereld startte hij begin jaren negentig het holistische centrum Oibibio in Amsterdam. Na 8 jaar – Oibibio ging aan zijn eigen succes ten onder - en vele tegenslagen verder kwam hij in 2001 Harry Beckers tegen. Samen begonnen ze met lezingen - en maakten later twee documentaires - over een ruimere manier van denken. Zonder het te weten, werd Ronald Jan in die periode opgeleid tot een boodschapper van de Nieuwe Tijd. Bovenal mocht hij getuige zijn van het zware voorbereidingspad van de Wereldvernieuwer HB en uiteindelijk meewerken aan zijn naar voren treden.