Nieuwsbrief

Nieuwsbrief 16-5-17: Tweede HB-boek is uit!

Geschreven door Ronald Jan

16 mei 2017

HB, GEEN VERLOSSING ZONDER KRUIS X

Beste lezer,

Pas vlak voor het begin van de Nieuwe Tijd werd duidelijk dat dit boek er moest komen. Heel verrassend omdat deze dagboekverslagen van Harry Beckers nooit met de intentie geschreven waren om uit te geven. Het was Harry er vooral om te doen om zijn ontwikkeling én die van zijn vrouw Hilda en dochter Bo bij te houden en er vat op te krijgen.

Over dit tweede deel

Dit HB-boek (deel 2) is een open en eerlijk dagboekverslag van een zeer moeizaam en herkenbaar proces, dat de weg symboliseert die we allemaal aan het bewandelen zijn. Niemand uitgezonderd. Ware onthechting en het transparant maken van het ego is nu eenmaal een enorme uitdaging. Leven na leven, laag voor laag. Er zijn geen pasklare antwoorden, want het gaat om gevoel. Maar tijdens deze zoektocht doorlopen we allemaal het proces van ‘voelen, weten, (in)zien, toepassen, loslaten en afsluiten’.

Geen verlossing zonder kruis X!

Inleider, samensteller en uitgever is Ronald Jan Heijn. Dit HB-boek beschrijft de laatste jaren van de aanloop van de Wereldvernieuwer Harry Beckers (HB) en is een vervolg op deel 1, ‘HB, een nieuwe tijd breekt aan’, www.hbhetboek.nl.

Over de auteur

Ronald Jan

Ronald Jan Heijn is van jongs af aan bezig geweest met een ruimere manier van denken. Zijn leven ging door de moerasgebieden van de grote thema’s van deze maatschappij. Zijn hindernissen, dalen en tegenstrevers waren daarbij zijn beste leermeesters. Door zijn ervaringen in de samenleving aan de ene kant en als ‘student van de ruimere werkelijkheid’ aan de andere kant probeerde hij altijd bruggen te slaan. Ook de door hem gevolgde studies (jaren tachtig) van bedrijfskunde en later culturele antropologie hadden die onderliggende wens. Tevens deed hij vele spirituele cursussen en werkte hij bij een organisatie-adviesbureau gespecialiseerd in cultuurveranderingen. Ronald Jan komt uit de nationaal bekende kruideniersfamilie van Albert Heijn en hij was ooit tophockeyer in het Nederlands Elftal. In 1987 werd zijn vader ontvoerd en vermoord, de dader door hem vergeven. Om bij te dragen aan een betere wereld startte hij begin jaren negentig het holistische centrum Oibibio in Amsterdam. Na 8 jaar – Oibibio ging aan zijn eigen succes ten onder - en vele tegenslagen verder kwam hij in 2001 Harry Beckers tegen. Samen begonnen ze met lezingen - en maakten later twee documentaires - over een ruimere manier van denken. Zonder het te weten, werd Ronald Jan in die periode opgeleid tot een boodschapper van de Nieuwe Tijd. Bovenal mocht hij getuige zijn van het zware voorbereidingspad van de Wereldvernieuwer HB en uiteindelijk meewerken aan zijn naar voren treden.

Reageren