Artikelen

Ook de wereldse doorbraak is aanstaande!

Geschreven door Ronald Jan

De sector in de wereld die de meeste invloed heeft op het huidige leven op Aarde is niét fundamenteel aan het veranderen. Over de noodzaak van een wereldse doorbraak …

Eind december was het spannend of de grote veranderingen ook in de maatschappij te zien zouden zijn. Want zowel de Maya-kalender als andere kalenders uit de oudheid hadden een grote verandering voorspeld. Ook gevoelige mensen voelden energetisch veel gebeuren in de laatste maanden. Met inderdaad december en nu januari als climax.

Met andere woorden, het lijkt erop dat een verandering in ieder geval heeft plaats gevonden op de energetische gebieden en daardoor in ons bewustzijn, en nog niet zozeer zichtbaar in de (fysieke) buitenwereld. Maar ook daar zijn gelukkig de verschuivingen aan de oppervlakte aan het komen.

De energetische invloed vanuit de kosmos op ons bewustzijn zorgt voor een grotere gevoeligheid. Hierdoor wint het voelen en kijken vanuit het hart terrein en is zichtbaar in de media aan het komen. De grote verontwaardiging over de bankwereld, over het dubieuze reilen en zeilen van de politiek, over doping in de sport … allemaal zaken die nu in het licht komen te staan.

Het grote demasqué van het ego, het eigen belang, het ‘survival of the fittest’-macho gedrag … het wordt doorzien en er wordt de strijd mee aangegaan. En dat is goed nieuws. Want deze gevoelige en positieve invloed van de tijdgeest raakt – letterlijk en figuurlijk – vele mensen. Zodanig, dat nu het grootste deel van de mensheid deze nieuwe stroming vertegenwoordigt.

Zo’n 20% *** van de wereldbevolking is zich volledig bewust van de noodzaak van de komende verandering. Terwijl zo’n 50% – dus de helft van de wereldbevolking – zodanig is aangeslagen dat ze, hoewel ze de oplossing niet weten, wél ontvankelijk zijn voor de veranderingen die gaan komen. Ze zijn er als het ware klaar voor.

Slechts zo’n 10% is volledig onbewust en eigenlijk door niemand te bereiken. Terwijl de andere 20% zich heeft ingegraven in de oude manier denken van het Vissentijdperk. Ze zijn óf te hardnekkig en overtuigd óf te oud (of allebei) om nog te veranderen. Een klein deel van deze ‘hardliners’ hebben echter de touwtjes in handen in de wereld, waardoor een doorbraak nog op zich laat wachten.

Deze situatie is mooi geïllustreerd door cultureel antropoloog en journalist Joris Luyendijk. Uit zijn column in de NRC-Next: “Stel je voor dat we na de Tsjernobylramp niet alleen de centrale gewoon weer hadden nagebouwd en aangezet, maar ook het oude management hadden laten zitten? Dit is in grote lijnen aan de hand met cruciale delen van de mondiale financiële sector.”

Dus … de sector in de wereld die de meeste invloed heeft op het huidige leven op Aarde is niét fundamenteel aan het veranderen. De energie van de ‘Grote Verontwaardiging’ heeft blijkbaar deze directie-bureaus nog niet bereikt. En eergisteren (14 januari 2013) was misschien wel het meest belachelijke nieuws sinds de crisis te lezen: Goldman Sachs deelt ook dit jaar weer bonussen uit aan het Britse personeel, nog meer dan vorig jaar …. in totaal 10 miljard euro! Dus 10.000 miljoen … Over hoeveel mensen gaat dat verdeeld worden? Ik wil er niet eens over nadenken.

Dat is ons huidige systeem in een notedop: de mega-oneerlijke verdeling van de welvaart. Alhoewel het woord ‘welvaart’ allang niet meer van toepassing is in het grote casinospel van de financiële markten. Dat zijn ‘(woeker)winsten’ die niets met de economische toestand van de totale bevolking te maken hebben. Laat staan met het welzijn.

Zodra het werkwoord ‘zijn’ in het woord zit, dan heeft dit begrip in onze maatschappij het moeilijk: welzijn en bewustzijn. Precies de twee begrippen die in het nieuwe tijdperk centraal zullen staan, maar nu nog worden tegengewerkt door ‘een zelfgenoegzame elite in tunnelvisie’. Daarom zal alléén een energetische verandering niet voldoende zijn. Het zal moeten doorbreken in de fysieke wereld.

Om de reus van de mensheid werkelijk wakker te maken – dus vooral de 50% die er nu ook klaar voor is – zal er ook in ‘de normale wereld’ een teken moeten komen, voor iedereen. Een wonder en/of verschijnselen die de ogen zullen openen en voedsel voor het verwachtingsvolle hart zullen zijn. Het kan niet anders dan dat dit gaat gebeuren.

Wees gerust, nieuwe leiders zullen opstaan. En met z’n allen zullen we antwoorden gaan vinden op vragen als, wat is de zin van het leven en wie zijn we werkelijk? We gaan een andere weg inslaan en voor eens en voor altijd het paradijs op Aarde manifesteren. Ons hart gaat uit naar ‘de officiële opening’ van het nieuwe tijdperk!

Ronald Jan Heijn

*** genoemde percentages zijn mijn persoonlijke inschatting, gebaseerd  op hoe ik de wereld om mij heen zie.

Over de auteur

Ronald Jan

Ronald Jan Heijn is van jongs af aan bezig geweest met een ruimere manier van denken. Zijn leven ging door de moerasgebieden van de grote thema’s van deze maatschappij. Zijn hindernissen, dalen en tegenstrevers waren daarbij zijn beste leermeesters. Door zijn ervaringen in de samenleving aan de ene kant en als ‘student van de ruimere werkelijkheid’ aan de andere kant probeerde hij altijd bruggen te slaan. Ook de door hem gevolgde studies (jaren tachtig) van bedrijfskunde en later culturele antropologie hadden die onderliggende wens. Tevens deed hij vele spirituele cursussen en werkte hij bij een organisatie-adviesbureau gespecialiseerd in cultuurveranderingen. Ronald Jan komt uit de nationaal bekende kruideniersfamilie van Albert Heijn en hij was ooit tophockeyer in het Nederlands Elftal. In 1987 werd zijn vader ontvoerd en vermoord, de dader door hem vergeven. Om bij te dragen aan een betere wereld startte hij begin jaren negentig het holistische centrum Oibibio in Amsterdam. Na 8 jaar – Oibibio ging aan zijn eigen succes ten onder - en vele tegenslagen verder kwam hij in 2001 Harry Beckers tegen. Samen begonnen ze met lezingen - en maakten later twee documentaires - over een ruimere manier van denken. Zonder het te weten, werd Ronald Jan in die periode opgeleid tot een boodschapper van de Nieuwe Tijd. Bovenal mocht hij getuige zijn van het zware voorbereidingspad van de Wereldvernieuwer HB en uiteindelijk meewerken aan zijn naar voren treden.

1 reactie

 • Ronald Jan,

  Op jouw artikel kan ik alleen maar zeggen.”Amen”

  Dit schreef ik op 17-07-2012 in mijn dagboek:

  Waarom sluiten zoveel mensen de onzichtbare wereld buiten, terwijl ze zoveel groter is dan de zichtbare? Zelf vind ik dit jammer.

  Met elkaar kunnen we de sluiers openen, wij hebben deze kracht.
  Er zijn zoveel tekenen, waarschijnlijk zijn deze te persoonlijk dat ze daardoor niet herkenbaar zijn.

  Men wil immers altijd bevestiging vanuit de buitenwereld, dat zijn we zo gewend. Maar als je met de juiste intentie om tekenen vraagt, tezamen met inzicht, dan helpt “jouw” Universum.

  Vreugde wordt je deel en daardoor ons deel. Dan help je de eenheid te bevorderen. Dan trekt de afgescheidenheid (dualiteit) zich terug.

  Dit gedicht sluit ook heel mooi aan bij jouw woorden, ik schreef het in oktober 2012, in verbondenheid:

  Een Paradijs op Aarde creëren
  daar willen we allemaal aan meewerken toch?
  We twijfelen of het zou kunnen, want
  dit denkbeeld staat ver van ons af.
  We kijken steeds naar het verleden
  en roepen dan het oude programma weer op
  terwijl het nieuwe al is ontworpen
  we hoeven alleen nog maar de keus te maken.

  Oude angsten geen kans meer geven
  Omarm het kwaad en maak het klein
  Meer Licht en Ruimte in jezelf, schept
  Licht en Ruimte in het hele Universum
  Om zo de ontsluiering van het Prachtige
  Nieuwe Bewustzijn mogelijk te maken.

  Alleen wij kunnen de ondergang van de
  Aarde en alles wat er leeft keren.

  Laat het verleden rusten en de toekomst komt vanzelf.

  Het Heden, het NU vraagt onze aandacht

  Liefdevolle aandacht; veranderd ons paradigma
  en neemt ons mee naar die “Andere Werkelijkheid”!!!

  Hartegroet Aly

Reageren