Actueel

Rising to the occasion

Geschreven door Ronald Jan

De wereld is op weg naar een climax. Onweerlegbaar. Het is overduidelijk en onafwendbaar. Het einde is nabij. Maar de mensheid en de planeet zullen als hernieuwd er boven uit komen! Het is dus niet het einde van de wereld, maar het einde van een tijdperk. Dit nieuwe tijdperk staat aan de poort te bonken. Of beter … het is al binnen en zoekt naar een vorm om het gestalte te geven. Want de kleren van de keizer blijken inderdaad helemaal niet te bestaan!

Het oude tijdperk blijft maar roepen dat de Aarde plat is. Inderdaad, op een vierkante meter is de Aarde plat. En misschien ook nog wel op een vierkante kilometer. In ieder geval voor het oog. Maar in een ruimere werkelijkheid blijkt het oppervlak van de Aarde een bolling te hebben. En in een nog ruimere werkelijkheid blijkt de planeet Aarde een bol te zijn.

Mensen van het nieuwe tijdperk zeggen, ‘kijk nou eens, de Aarde is een bol en laat nu eens doordringen wat voor een consequenties dat heeft!’ Personen van het verouderde denken blijven roepen, ‘De Aarde is plat en het feit dat het nu een crisis is en dat we niet op alles een antwoord weten, wil niet zeggen dat het niet klopt. Het wil alleen zeggen dat we nog niet de oplossing hebben gevonden’.

Dit proces duurt helaas al lang, omdat die laatste groep degenen zijn die nog in de machtsposities zitten en het voor het zeggen hebben. En dan kun je heel veel tegenhouden. De dijk echter is nu doorgebroken en is aan het overstromen. De Occupy-beweging bijvoorbeeld laat zich niet meer wegsturen. En vooral ook in het Midden Oosten is de geest uit de fles. De Spanjaarden laten zich niet meer uit hun huizen sturen … noem maar op. Het volk is opgestaan en is pikt het niet meer.

En terecht! Het systeem is zeer, zeer onrechtvaardig en schiet aan alle kanten tekort. Logisch als men denkt dat de Aarde plat is. Dan gaan er heel veel fenomenen aan je voorbij! En wat gebeurt er als je een grotere werkelijkheid wilt verklaren in een veel kleinere werkelijkheid? Dan moet je – bewust of onbewust – marchanderen. En kom je bijvoorbeeld uit bij zeer ingewikkelde theorieën. Want een eenvoudige verklaring die buiten jouw gezichtsveld plaatsvindt, heb je niet voorhanden.

Een voorbeeld uit het openingsonderwerp van deze website, de geestelijke ziekten: men denkt nog steeds de mens een lichaam is. Niets meer. Het is een vat vol met biologische en chemische processen. En oh ja … bewustzijn is een residu dat gekoppeld is aan de hersenen. Fout! Het is precies andersom. De mens is bewustzijn en ‘niet toevallig’ heeft het een lichaam. Het zijn bijvoorbeeld de hersenen die reageren op gedachten en niet andersom! (Beckers)

Het is precies binnen die wisselwerking tussen het bewustzijn en de hersenen, waar de oorzaak van de geestelijke ziekten zich bevindt. De werkelijkheid is dus veel ruimer. Als je daar achter bent, dan kun je psychosen, schizofrenie en stemmen horen heel succesvol behandelen. Maar als je het bewustzijn ontkent, of in ieder geval niet weet wat het is, dan zul je dus NOOIT de oplossing vinden.

Dus wat doe je dan? Je besteed miljarden euro’s en dollars aan hersenonderzoek, omdat je denkt dat de oorzaak zich daar bevindt. En welk fenomeen treedt er dan op? De self-fulfilling prophecy. Omdat er zoveel geld heen gaat, zal het wel belangrijk zijn. En omdat er zoveel intelligente wetenschappers zich ermee bemoeien zal het vast wel goed zijn. Dus, ‘het ziet er heel ingewikkeld en intelligent uit én er is heel veel geld mee gemoeid én ook nog veel gerespecteerde organisaties …. nou, dat kan toch niet verkeerd zijn?’

Dus gaat er nóg meer geld en nóg meer tijd, aandacht en macht naartoe! Zie hier de werking van de hedendaagse maatschappij! Het houdt zichzelf in stand. Om met Koot en Bie te spreken, ‘hoe doorbreken we deze poreuze cirkel?’

Inzicht hoe dit werkt is dan heel belangrijk. Dat geeft begrip en bewaart de rust om geen gekke dingen te doen. Want als je weet hoe onrechtvaardig het geheel is, dan krijg je namelijk wel de neiging een bom onder alles te leggen. Maar juist omdat je begrijpt hoe het zover heeft kunnen komen én omdat je begrijpt dat de Grote Ommekeer alleen kan gebeuren als het volk opstaat, dan weet je dat het nu de goede kant opgaat.

Dan weet je dat het een kwestie van tijd is dat het systeem zichzelf opblaast. Met de bevolking als aanjager. Rising to the occasion, dat zijn we aan het doen! We hebben het over het voortbestaan als mensheid. Blaas het systeem van onderen op, door uw stem te blijven verheffen! Hoe meer we dat doen hoe meer de keizer helemaal geen kleren aan blijkt te hebben!

Over de auteur

Ronald Jan

Ronald Jan Heijn is van jongs af aan bezig geweest met een ruimere manier van denken. Zijn leven ging door de moerasgebieden van de grote thema’s van deze maatschappij. Zijn hindernissen, dalen en tegenstrevers waren daarbij zijn beste leermeesters. Door zijn ervaringen in de samenleving aan de ene kant en als ‘student van de ruimere werkelijkheid’ aan de andere kant probeerde hij altijd bruggen te slaan. Ook de door hem gevolgde studies (jaren tachtig) van bedrijfskunde en later culturele antropologie hadden die onderliggende wens. Tevens deed hij vele spirituele cursussen en werkte hij bij een organisatie-adviesbureau gespecialiseerd in cultuurveranderingen. Ronald Jan komt uit de nationaal bekende kruideniersfamilie van Albert Heijn en hij was ooit tophockeyer in het Nederlands Elftal. In 1987 werd zijn vader ontvoerd en vermoord, de dader door hem vergeven. Om bij te dragen aan een betere wereld startte hij begin jaren negentig het holistische centrum Oibibio in Amsterdam. Na 8 jaar – Oibibio ging aan zijn eigen succes ten onder - en vele tegenslagen verder kwam hij in 2001 Harry Beckers tegen. Samen begonnen ze met lezingen - en maakten later twee documentaires - over een ruimere manier van denken. Zonder het te weten, werd Ronald Jan in die periode opgeleid tot een boodschapper van de Nieuwe Tijd. Bovenal mocht hij getuige zijn van het zware voorbereidingspad van de Wereldvernieuwer HB en uiteindelijk meewerken aan zijn naar voren treden.

Reageren