Video's

Shane Ellison over Big Pharma

Geschreven door Ronald Jan

Geen inzicht in geestelijke ziekten

Er is veel te vinden op het internet die maar wat graag schopt tegen ‘Big Farma’. Heel begrijpelijk, omdat het een grote kern van waarheid in zit. Maar het zit vaak wat genuanceerder in elkaar dan hoe mensen het brengen. Dat neemt niet weg, dat de belangen van deze industrie wel heel erg groot geworden zijn. En wat in ieder geval 100% waar is: de farmaceutische industrie heeft geen inzicht in de oorzaken van de psychische ziekten. Dus wat je doe je dan ondertussen als industrie? In ieder geval proberen medicijnen te maken die (een paar van de) symptomen bestrijdt. Met als groot nadeel dat je weer nieuwe symptomen creërt, de zg. bijwerkingen. Hier een wetenschapper, die daar gewerkt heeft:

Wetenschapper Shane Ellison, Award-winning wetenschapper, Organische Scheikunde, werkte voor Array BioPharma & Eli Lilly:

Hij vertelt dat hij heel graag wetenschapper is en zeer van de wetenschappelijke methodes houdt. Echter, de wetenschap was verdwenen, zodra hij bij de farmaceutische industrie ging werken. ‘We behandelen alleen symptomen’, zei men hem. ‘We genezen niet’. Dus dat is het business model. Zo kun je iemand zijn hele leven medicijnen geven. Er zijn twee woorden waar psychiaters niet tegen kunnen: ‘Proof it!’ (bewijs het). En het volgende stadium is: als de symptomen ‘opraken’, dan vind je nieuwe ziekten uit. En over de medicijnen: gevaarlijk, ineffectief en de bijwerkingen zijn vaak net zo erg als de ziekten die ze bestrijden. Hoe verkoop je die medicijnen? De marketingafdeling van deze bedrijven zijn de beste in de wereld. Die zorgden dat het allemaal verkocht wordt. Je koopt o.a. de doktoren om zodat testen een goede uitslag laten zien. Per jaar sterven op z’n minst 125.000 mensen aan voorgeschreven medicijnen, elk jaar. In plaats van meer R&D en onderzoek te doen om dit te voorkomen, gaat het geld naar nóg meer marketing. ‘Hyptonize the masses and drug them’.

Over de auteur

Ronald Jan

Ronald Jan Heijn is van jongs af aan bezig geweest met een ruimere manier van denken. Zijn leven ging door de moerasgebieden van de grote thema’s van deze maatschappij. Zijn hindernissen, dalen en tegenstrevers waren daarbij zijn beste leermeesters. Door zijn ervaringen in de samenleving aan de ene kant en als ‘student van de ruimere werkelijkheid’ aan de andere kant probeerde hij altijd bruggen te slaan. Ook de door hem gevolgde studies (jaren tachtig) van bedrijfskunde en later culturele antropologie hadden die onderliggende wens. Tevens deed hij vele spirituele cursussen en werkte hij bij een organisatie-adviesbureau gespecialiseerd in cultuurveranderingen. Ronald Jan komt uit de nationaal bekende kruideniersfamilie van Albert Heijn en hij was ooit tophockeyer in het Nederlands Elftal. In 1987 werd zijn vader ontvoerd en vermoord, de dader door hem vergeven. Om bij te dragen aan een betere wereld startte hij begin jaren negentig het holistische centrum Oibibio in Amsterdam. Na 8 jaar – Oibibio ging aan zijn eigen succes ten onder - en vele tegenslagen verder kwam hij in 2001 Harry Beckers tegen. Samen begonnen ze met lezingen - en maakten later twee documentaires - over een ruimere manier van denken. Zonder het te weten, werd Ronald Jan in die periode opgeleid tot een boodschapper van de Nieuwe Tijd. Bovenal mocht hij getuige zijn van het zware voorbereidingspad van de Wereldvernieuwer HB en uiteindelijk meewerken aan zijn naar voren treden.

Reageren