Blogs

Solar Eclipse

Geschreven door Lezer

Deze Zonsverduistering markeert het einde van de jaarlijkse cyclus door de Dierenriem. Deze verduistering markeert zowel een eind als een begin. Een deur naar een heel bijzonder begin gaat open!

DE NIEUWE MAAN EN TOTALE ZONSVERDUISTERING IN VISSEN 

Tekst: astrologe Marlies Goovers – 16 maart 2015

Kort na het laatste zevende exacte vierkant van Uranus en Pluto van 17 maart 2015 volgt een Totale Zonsverduistering in Vissen. In Nederland is er sprake van een gedeeltelijk Zonsverduistering. De Super Maan in Vissen beweegt zich op 20 maart tussen 9:30 en 11:48 tussen de Zon en de Aarde. Met haar schaduw “verduistert” de Maan de energie van de Zon, het ego.

Deze Zonsverduistering op 29 graad Vissen valt op de drempel van het dynamische Lenteteken Ram – op de drempel van de Lente-equinox! Deze Zonsverduistering markeert het einde van de jaarlijkse cyclus door de Dierenriem. Deze verduistering markeert zowel een eind als een begin. Een deur gaat open en een ander gaat dicht. Een spiritueel moment waarin het goede kan winnen van het kwaad!

Het samengaan van de tegengestelde energieën van Vissen en Ram kan leiden tot eenheid in jezelf en de wereld. Alle tekens ervaren deze Zonsverduistering op een andere manier. Iedereen met Zon in Vissen maar ook met de Maan of ascendant in Vissen, voelt het effect van deze Zonsverduistering extra sterk. Kijk deze maand bij je eigen teken wat deze Zonsverduistering voor jou van betekenis is!

De gevoelsdiepe Vissenenergie van deze Nieuwe Maan brengt sterke emoties met zich mee waardoor we ons dingen persoonlijk aantrekken. Diep weggestopte gevoelens komen al enige dagen voor de verduistering vanuit de wateren van Vissen aan de oppervlakte dus hou daar rekening mee. Dit is niet de tijd om een belangrijke beslissing te nemen.

Deze Zonsverduistering is zo sterk dat het effect een jaar na deze gebeurtenis aan zal houden. Als deze Zonsverduistering of Maansverduistering op je verjaardag of drie tot vijf dagen rond je verjaardag plaatsvindt, dan ga je een belangrijke beslissing nemen in de loop van het jaar. Bijvoorbeeld het verbreken van een relatie of verhuizing.

Iedere Verduistering zet aan tot een grote verandering om persoonlijke en collectieve groei mogelijk te maken. Vissen gaat over ecologische vraagstukken, de oceanen en ons milieu stelt ons de vraag: Gaan we een andere koers varen? Nemen we de verantwoordelijkheid voor onze daden?

De huidige harmonieuze verbinding tussen Jupiter en Uranus is de poort tot spirituele bewustwording. Er is licht aan het eind van de tunnel. De tijd is aangebroken om het oude achter te laten en de wereld mooier te maken. Ook jouw eigen innerlijke wereld.

Zonsverduisteringen komen gemiddeld 2 tot 5 keer per jaar voor. Deze is echter zeldzaam … pas in 2135 zal weer een zonsverduistering als deze te zien zijn.

Vergeet je eclipsbrilletje niet.

© Marlies Goovers

Bron: 
http://www.gooverscounseling.com/nl/nieuws/165/de-nieuwe-maan-en-totale-zonsverduistering-in-vissen-van-vrijdag-20-maart-2015

Solar eclipse 2

Over de auteur

Lezer

Reageren