Blogs

Vervolg, het proces van de 5e inwijding

Vervolgblog van HB over het proces van de 5e inwijding, 6 april 2019

Stervensproces
HB: Jarenlang heb ik mensen begeleid in de laatste fase van hun leven en voorbereid op het moment van overlijden en daarna (zie eventueel, ‘Dagboek van een overledene’ uit het boek HB, een nieuwe tijd breekt aan). Op dit moment heb ik het idee dat ik nu zelf in een dergelijk proces verkeer, al voel ik duidelijk iets van onsterfelijkheid en het onderscheid tussen de geest en het lichaam.

Het lichaam voelt als gebroken, is ‘opgebrand’, erg vermoeid en geeft signalen van pijn. Vooral de linkerzijde functioneert niet goed en onderarm en hand worden regelmatig ijskoud. Het zwaarte-pijnpunt lijkt te liggen bij de gewrichten en spieraanhechtingen in het hele lichaam. De handen voelen reumatisch. Als ik loop lijkt het alsof dit rechtstreeks op de botten van de voeten is.

De dag en nacht gaan steeds meer in elkaar over en het slapen gaat in blokjes van maximaal een uur. Ik ervaar een koele stroming door het lichaam wat aangeeft dat er iets aan het veranderen is. Maar toch ben ik op de een of andere manier niet meer met het lijf verbonden. Pijn wordt pas lijden als ik er een overtuiging aan koppel en dat doe ik dus niet meer. Ik zie het volledig als ‘proces’ en probeer elke dag een paar uur te lopen en te fietsen.

Dementie
We merkten al langere tijd op dat ik bepaalde, voor mij niet relevante, gebeurtenissen niet meer wist te herinneren. We lachten erom als dat ik last zou hebben van beginnende dementie. Maar nu, afgelopen week,  zag ik hoe dit in zijn werk ging. Hilda was iets onbeduidends aan het vertellen waarbij ik zag dat het onderwerp mij niet bereikte. Het was alsof de informatie in een bol-achtige energie vanuit Hilda mijn richting op kwam, waarna de energie zich van mij afwendde en rechts van mij verdween in de verte. Ik kwam er ook achter dat alle informatie zich vanzelf filtert en dat alleen datgene waar ik iets mee kan, mij kan bereiken. Dat gaat dus vanzelf, ik hoef daar niks voor te doen.

Verder merk ik dat gebeurtenissen uit het verleden (ondere andere, boek HB, geen verlossing zonder kruis X) zich kunnen aandienen, maar dat ik ook daar niet meer mee verbonden ben. Ze zijn er wel, heel helder zelfs, maar het is louter de zuivere ervaring/herinnering, zonder emotionele betrokkenheid.  Ik voel ook duidelijk in welk chakra-gebied de ervaringen zich bevinden en dat alles hierin nu aan het samenkomen is.

Ik ben er klaar voor. Er is werkelijk niks meer in het fysieke dat nog aantrekkingskracht op mij kan uitoefenen.

HB

 

HB-BOEKEN: www.hbhetboek.nl

 

7 reacties

 • Aanvankelijk dacht ik dat er een onpersoonlijke waarheid was.
  Maar nu zie ik dat alles persoonlijk is. Alles hangt ervan af wie het zegt.
  Zo ver zijn we heen, misschien is het dat.
  En alles hangt af van uiterlijkheden.
  Van Ethos tot Etos.

  • Misschien ligt het aan de mondigheid, al op school.
   Alles wat van binnen naar buiten gaat koelt af zei iemand me.
   Zodra je een gedachte uitspreekt is het al iets anders. Dus iedereen is een leugenaar.
   En het is begonnen bij SHARE.
   Hoe denk je dat het zal zijn als mensen in hun fragmentatie de waarheid horen?
   Ik herken al een paar punten. Mij bereikte ook niets wat niet relevant was, al op school. En waarschijnlijk nog minder.
   ‘Woorden’ zeiden ze. Het is natuurlijk nu wel relevant, helaas.
   Dezelfde dingen die ik zei zegt nu iedereen, interessant: dus we gaan er allemaal aan.

Reageren